Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Indisk tv-resa med David Batra och Malin Mendel

Av Posted on Inga taggar 0

David Batra försöker få kontakt med gud på floden Ganges i den heliga staden Varanasi. Foto: Linda Hörnquist/Nexiko

Han må se ut som en indier, men Indien har han inte rest i och vet knappt något om.

Ståuppkomikern David Batra är trots sina indiska rötter väldigt svenskt, född och uppvuxen som han är i Sverige. Han må se ut som en indier, men Indien har han inte rest i och vet knappt något om. Malin Mendel är SVT:s korrespondent i Indien. Hon ser väldigt svensk ut, men har rest intensivt i Sydasien de senaste 20 åren och har på flera sätt anammat en indisk livsstil med indisk mat och yoga – och när hon pratar engelska gör hon det med en mild, melodisk indisk accent. Hennes indiska resor har inte bara resulterat i hundratals inslag i Rapport, Aktuellt, Lilla Aktuellt och Korrespondenterna, utan också boken Bombay takeaway – Indien genom maten (2013).

Snart kan du se de båda i samma programserie i SVT. Världens sämsta indier heter serien där David reser till Indien med Malin som guide för att hitta sitt innersta och sanna indiska jag. Malin ger honom olika uppdrag för att verkligen prova på hur det är att leva i detta land.

– Indien är väldigt olikt Sverige, men samtidigt blir det i den här serien tydligt hur lika vi människor är oavsett var vi kommer ifrån. Den största utmaningen var att få David att släppa kontrollen, det är det första och viktigaste steget för att kunna leva i Indien, säger Malin Mendel, som i november dessutom kommer med en ny bok om indisk mat och yoga.

– Det var den roligaste tv-inspelningen jag har gjort, men det var också utmanande! Jag började gräva i en del hos mig själv som har varit ganska outforskad tills nu. Och började bygga någon slags ny vuxen-relation till mitt andra hemland, säger David Batra.

Världens sämsta indier har premiär onsdag 3 oktober kl 21.30 i SVT1 och SVT Play.

David och Malin på promenad i Bombay. Foto: Linda Hörnquist/Nexiko

Indien som vill vara svensk och svensken som vara indisk. Foto: Linda Hörnquist/Nexiko