Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fortsätter med julen – nu bär det av till Santiago de Chile!

Högsommar och varmt i Chiles huvudstad -fjärran från snö och slädturer. Kanske bad i havet lockar mer än julfirande – men trots sommarvärme märks julen överallt i Santiago de Chile. Massor av människor, julshopping och juldekorationer både hemma och i varuhusen. Härlig och glad stämning.

Julafton är mycket viktig och den firas, där som här, tillsammans med nära och kära i lugn och stillhet. Vad man äter? Maten kan variera – kalkon, kyckling eller något gott kött tillsammans med en massa tillbehör. Det viktiga är att det ska vara något extra. Kännas speciellt och att man är tillsammans med familj och släkt.

Vid midnatt kommer den som barnen – och kanske de vuxna – väntat på – nämligen ”Viejito Pascuero”, Jultomten. Han möts av glittrande och förväntansfulla ögon och kanske får han smaka en bit ”Pan de Pascua”. En mjuk kaka med valnötter, mandel, kanderad frukt, vanilj och en skvätt cognac. Utsökt! Till denna dricker man gärna en ”Cola de Mono” – en sorts varm choklad med kaffe, anis och kanel – mycket läcker. Kyrkorna fylls, samvaro, värme och gemenskap råder. Ingen behöver frysa.

Stort tack till Pablo, en god vän i Santiago som berättat och gett mig bilder. Tillsammans med sin bror har Pablo reseföretaget Chilean Wings (www.chileanwingstravel.com) – kan varmt rekommenderas om ni kommer till Santiago. De är superbra, ordnar allt och skräddarsyr turer efter ens behov. När vi var där i höstas var det Pablo som visade oss så mycket som vi aldrig annars skulle ha sett och fått uppleva. Nedan följer en massa julbilder från Santiago de Chile!

Santiago 1 kopiera.jpg

Vackra julträd i Santaigo!

Santiago 2.jpg

Ett annat exempel på ett tjusigt julträd!

image.jpeg

Längtar – Julgranen på mysiga Hotel Le Rëves gård – nyss satt vi där och åt frukost – måste snart tillbaka!

Santiago 4_Kopia.jpg

"Cola de Mono"

Santiago 5_Kopia.jpg

"Pan de Pascua"

P1020350_Web.jpg

Tillsammans med Pablo på väg upp mot Anderna!