Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Julskyltning – Stockholm vs Köpenhamn

Ett snabbt hopp – från Latinamerika till Norden. Det är ju snart jul.Glittrigt i överkant och mindre stilfull julskylting stöter man på ibland, men jag tycker att både Stockholm och Köpenhamn står sig väl om man gör en internationell utblick. Nordiska huvudstäder – lika men ändå olika.

Vacker, stilfull och mysig julskyltning gör mig glad och väcker barnasinnet till liv. Fast i dag byts den varma chokladen ut mot glögg. Tillbehören desamma – pepparkakor. Redan här är de olika – Stockholm och Köpenhamn. Den svenska glöggen är sötare och serveras i ganska små koppar eller glas. I Köpenhamn sitter man gärna ute under värmelamporna på mysiga Café Sommersko och dricker varm glögg i gigantiska saftglas med pepparnötter i stället för pepparkakor.

Illums julskyltning är fantastiskt läcker – särskilt kul är att komma den lördag då Julemannen skrapar bort ”snön” från skyltfönsterna och glada barna- och vuxenögon får ta del av årets jul! Smakfullt – vinrött – blått -brunt och mörkgrönt är färger som går igen i dansk julskyltning. Missa inte julborden på Illum, som varje jul dukas av danska kändisar.

NKs storslagna julskyltning är också fantastisk. Vänder sig nog i större utsträckning till barnen än vad den danska gör. Årets Tomteverkstad får en att vilja flytta in och bli en liten jultomte! Silver och elegans på Sergels Torg med ren familjen. För att inte tala om Disneygranen på Skeppsbron!

Ett par saker i Köpenhamn är svåra att hitta i Stockholm. Hela fasaden på Hotell D´ Angleterre (Köpenhamns motsvarighet till Grand Hotell i Stockholm) görs om till en juldekoration och i matavdelningen på Magasin bjuds kunder att smaka årets gin och rom medan Lögismose i stället kontrar med champagne- och vinprovning. Till detta små laxanrättningar och vars ett ostron – helt gratis!

Så följer några bilder som speglar Köpenhamns- och Stockholmsjul!

IMG_7460.JPG

Glada åskådare kastar "snöboll" medan Julemannen skrapar bort snön från skyltfönsterna – vad döljer sig där i år?

IMG_7414.JPG

Läcker sagovärld öppnade sig!

IMG_7432.JPG

Om man kikar noga så kan man förvånas när man ser vad de små sagofigurerna har i tassarna!

IMG_7920.JPG

Underbar sagovärld på NK i Stockholm!

IMG_7923.JPG

Stilig ren som glittrar på Sergels Torg!

IMG_7921.JPG

Dröm för alla som har barnasinnet kvar – små som stora – NKs julskyltning!

DSC00678.JPG

Nog är den pampig denna Disneygran på Skeppsbron!

IMG_7884.JPG

Köpenhamn kontrar med ett juldekorerat Hotell D´Angleterre!

IMG_7848.JPG

Avslutar med att prova Gin & Tonic på Magasin du Nord – Köpenhamns motsvarighet till Stockholms NK!