Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ut på Söderhavet i kolsvart natt – en upp- och nervänd stjärnhimmel som enda ljus!

Söderhavet berusar och förför på ett alldeles speciellt sätt. Jag hade bestämt mig för att en gång vill jag till Söderhavet – det blev Fiji och den förtrollande lilla ön Yasawa – och där hände det något inom mig. Det ursprungliga – mänskliga – så fjärran från vår västerländska värld. Väl hemma bestämde jag mig -jag måste dit igen – och det har blivit fler gånger och fler Öriken- olika men alla extremt fascinerande. Så långt borta – hav och åter hav och en lockelse som ständigt ropar – kom tillbaka.

Spännande var när vi en sen kväll landade på Nukualofas lilla flygplats på Tonga. Det var kolsvart och varmt. In i en Volkswagensbuss i väg på skumpiga vägar. Efter någon timme var vi framme vid hamnen i Nukualofa. Där väntade en liten båt som förde oss rakt ut över ett kolsvart hav. Kikade upp och såg vår stjärnhimmel upp- och ner. Lilla Björn, Aftonstjärnan – igenkända, men olika. Båtföraren sa inte ett ord. Tystnaden var total. Otroligt spännande!

Så plötsligt dök det upp några svaga ljus. Båten stannade. Vi vadade barfota i vattnet till en flotte som tog oss i land på den lilla ön Fafa. En allvarlig man, Willie, mötte och med en fotogenlykta i handen följde han oss till vår bure. Vi fick ett par flaskor vatten. Den lilla anläggningen sov och jag prisade min stjärna att vi köpt nötter, gojibär, choklad och en flaska vin på Sydneys flygplats. Satt på terrassen, blickade ut över Söderhavets innan vi somnade till vågornas kluckande och regnskogens magiska ljud. Förtrollande! Framme i ett av Jordens paradis!

P1030239_web.jpg

Ut över Söderhavet – helt betagen!

P1030269_web.jpg

Hav och åter hav – och så små smaragdgröna öar här och var!

P1030220_web.jpg

Flotten som tog oss den sista biten till Fafa!

P1030204web.jpg

Sitta här i fotogenlyktans sken och lyssna till Söderhavets vågor -magiskt!