Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Från skidor och snö till ett dopp i Medelhavet – vårvinter i Nice!

Man kan tillbringa veckor i Nice och ständigt fylla på med nya upplevelser, möten, njuta och bejaka livet i vårvintersolen, men bara en dryg timme från Nice kan man också uppleva så mycket annat. Förtjusande provencalska bergsbyar, vingårdar, men det kommer jag tillbaka till senare i vår.

Längs Medelhavet finns många pärlor som är kul att besöka vintertid. Hyra bil (finns flera bra biluthyrningsfirmor mitt i centrum), starta med frukost på stranden (bara champagne till den som inte kör så klart) och åka längs kusten, njuta av betagande naturscener. Man kan köra i riktning mot Italien och se lyxen som kröns av gigantiska lustyachter i Monte Carlos hamn – rikedomen är häpnadsväckande och man blir verkligen varse livets kontraster.

Åt andra hållet och väldigt nära Nice ligger förtjusande Antibes med sina vindlande gamla gränder. Stadskärnan är från 1500-talet, stämningen är härligt avslappnad och mycket sydfransk. Luncha där eller bara njuta av en kaffe, kolla på folk och insupa stämningen. Vintertid är turisterna lätt räknade. Antibes har gamla anor, grundades på 300-talet och bjuder bland annat på Picassomuseet och pampiga medeltida borgar. Som svensk kan det vara lite kul att veta att Evert Taube under många år hade en liten skrivarlya här. Granne med Antibes ligger Juans les Pins med glada tonårsminnen och där njuter vi av den vackra solnedgången.

Om man i stället kör upp i bergen – knappt två timmar från Nice kan man kasta sig ut för snötäckta pister eller bara sitta i solen, njuta snö och klarblå himmel, vända tillbaka och doppa, i alla fall fötterna, i Medelhavet. Vill man inte hyra bil går det buss både till Auron, en söt liten skidort och till Isola 2000 och resan tar knappt två timmar. På 20 minuter kan man också åka tåg till Antibes om man hellre vill det.

Fascinerande Nice bjuder på det mesta och en liten noisette (Provence motsvarighet till Caffé macchiato) tillsammans med mini creme brulee och små läckra macarons får avsluta dagen.

IMG_0928 - Kopia.JPG

Champagnefrukost på stranden – inte alls fel ibland!

P1030744_Redigerad.jpg

Mysiga gränder i Antibes gamla centrum.

P1030736 - Kopia.JPG

Antibes historiska centra bjuder på många trevliga kaféer och restauranger!

IMG_0935.JPG

Njuter av solnedgång i Juans-les-Pins

IMG_9697.JPG

Mindre än två timmar från Nice kan man susa ner för snötäckta pister eller bara njuta i solen!

IMG_0955_Redigerad.jpg

Många badar – själv nöjer jag mig med att doppa fötterna i Medelhavet en februaridag!