Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hippa – kosmopolitiska och bohemiska Oslo

Så till något helt annat än Karl Johan och Vieglandsparken. Promenerar bakom Slottet och tar vägen i riktning mot Majorstuen, en stadsdel i Oslo som är känd för ett pulserande stadsliv med massor av butiker, kaféer, barer och restauranger. Vi börjar som vanligt med en kaffe och croissant på ett av Oslos många Kaffebrennerierier, detta i hörnan av Hegdehaugsveien som så småningom ska leda oss ända fram till Majorstuen. Det är en svensk kille som serverar oss, och det tycks vimla av unga svenskar i butiker, på kaféer och många andra ställen. Lönerna är goda och Oslo har de senaste åren förvandlats till en trendig huvudstad. Om man vill så kan man hoppa på trikken, men vi flanerar längs denna trevliga gata, som lite senare övergår i Josefine Gate. Längs vägen fönstershoppar vi i modebutiker som Malene Birger, Massimo Dutti, H & M, men också exklusivare märken, spännande och annorlunda affärer som Inglot Makeup, en förtjusande gammeldags järnaffär som väcker barndomsminnen, ett exotiskt tehus, läckra blomsterupplevelser och mycket annat. Själva Majorstuen är knutpunkt för flera av spårvagnslinjerna och härifrån kan man ta trikken och nå många av Oslos stadsdelar.

Eftermiddagen inleds med en snabb tur genom Grönland, nej det klart inte polarön Grönland utan en spännande stadsdel i Oslo. Kosmopolitisk som den är så påminner den lite om Nörrebro i Köpenhamn, men ändå inte. Intressanta butiker och ett grönsakstorg som frestar med frukt och grönt från hela världen. Atmosfären känns väldigt långt från Karl Johan som bara ligger ett stenkast från Grönland.

Tänkte avsluta Oslosejouren för denna gång med Grünerlökka, en av Oslos absoluta innestadsdelar för närvarande. I alla fall om man tänker på nöjesliv, ekologiska varor och second hand. Ett myllrande folkliv och en livfull stämning gör att jag genast gillar Grünerlökka. Här trängs trivsamma små butiker som Deli & Bistro, second hand och vintagebutikerna Robot och Ny York Design & Second Hand med kaféer som Godt Bröd, vars utbud baseras på ekologiska råvaror. Naturligtvis finns det även massor av affärer som säljer nya kläder och jag som gillar svart kan inte motstå den lilla butiken Helt Sort!

Vi avslutar med en drink på Aku Aku Tiki Bar som bjuder på ett mycket livligt kvälls- och nattliv. Själva ska vi ta kvällens sista flyg till Köpenhamn så vi missar nattens stämning, men är övertygade om att den är god!

IMG_3967.JPG

En av många läckra butiker på vägen till Majorstuen

IMG_3960.JPG

Helt underbar gammeldags järnaffär

IMG_3952.JPG

En av många trevliga Kaffebrennerier!

IMG_4045.JPG

Utanför Aku Aku Tiki Bar i Grünerlökka

IMG_4051.JPG

Godt Bröd – brödbutik och kafé med stort utbud av ekologiska varor