Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Njuter SPA helg utan skidor i Alperna

Kan man åka till Alperna en vinterhelg utan att åka skidor. Så klart att man kan och det är en njutning för alla sinnen. Vad gör den som inte är särskilt sugen på att stå i backen hela dagarna (eller kanske inte alls) om det övriga sällskapet är skidfantaster? Njuter på underbara Hotel Stubaierhof, vilket betyder avslappnad lyx på Tirolervis. Hur ska jag förklara detta? Ja, alplyx, inte den typ av lyxhotell där man tas emot av väskbäraren nästan innan taxin hunnit stanna utanför entrén, utan något annat. Det vackra pistagegröna Hotel Stubaierhof som likt en krokan ståtar mitt i byn, granne med kyrkan, men också med en bondgård som främst hyser en massa vackra hästar. Utsikt över snötäckta berg, klar Alpluft och en stillhet utöver det vanliga. Entrén och receptionen välkomnar mig med doften av brasa och en speciell sorts hälsobringande träspån sprider välbehag och en ljuvlig doft. Middagen är som vanligt ”five star” och vi avslutar med vin och kaffe i den trevliga baren.

Vaknar strax efter nio nästa morgon, går ut på terrassen och andas in den välgörande alpluften. Ner till matsalen där jag möts av den överdådiga frukostbuffén. De flesta gästerna är redan i backarna så det är stilla och lugnt. Läser i den lilla gästtidningen om väder, spaaktivieter och väljer huvudrätt till kvällens middag. Fisk, vegetariskt, lokalt eller någon elegant kötträtt? Vet att vad jag än väljer så blir det en utsökt middag.

Efter frukost blir det en tur i denna charmiga by. Promenerar ner till M-Preis, den största mataffären och botaniserar bland lokala specialiteter. Vägg i vägg med mataffären finns en trevlig butik där man bland annat säljer förträffliga miniförpackningar av schampo, deodoranter, hårmousse, hudkräm. Perfekta för flygresor så jag passar på att förse mig. Det finns en hel del trevliga små butiker i byn och en tur i Sport Pittl missar jag klart inte.

Solen strålar från en klarblå himmel och jag ska ta kabinbanan upp till toppen för att luncha med det övriga sällskapet. Väl uppe njuter vi av klassikern, gulaschsoppa och bröd. Själv dröjer jag mig kvar i solen ett par timmar. Åker ner lagom till frukt- och kakbuffén som serveras på hotellet, småpratar med några trevliga italienska gäster. Sedan är dags att klä om och träda in i den ljuvliga SPA avdelningen. I dag ska jag få en nyttig och välgörande massage. Efteråt är jag avslappnad och i lagom form för själva SPA avdelningen som erbjuder sunda infraröda ljusrum, bastu av olika slag, is, örter, ja det mesta. Simmar några längder i poolen innan jag avslutar i bubbelbadet utomhus. Det är onekligen en mycket speciell känsla att sitta ute, smekas av bubblorna och blicka upp mot snötäckta berg.

Klär om för att avnjuta den ljuvliga middagen. Inleder med salladsbuffé, följt av soppa, huvudrätt, ostar och dessert. Nja, man behöver inte äta mycket eller av allt. Gott vin och sedan en kaffe framför brasan. Trevliga samtal med människor från när och fjärran. Vi avslutar kvällen på Dorfkrug.

Nästa dag har jag bestämt mig för att ta det lokala bergståget till Telfes, grannbyn. Går ner till stationen och fascineras över småskaligheten, man hälsas ”Grüss Gott” av alla man möter och det verkar som om stress och jäkt inte alls existerar. Tåget och den lilla smalspåriga järnvägen andas också idyll. Vill man så går det att åka ända in till Innsbruck, vilket tar en dryg timme. Själv hoppar jag av i Telfes, tar en kaffe där innan jag promenerar tillbaka till byn. Framme lagom för att åka upp till toppen, luncha, njuta och slappa i solskenet. I dag har jag bokat tid för manikyr och efter att ha fått tjusiga naglar bestämmer jag mig för att träna en liten stund i gymmet innan simning och besök i SPA avdelningen. Våren har kommit till byn så trots full aktivitet i pisterna kan man ta någon av de trevliga vandrarvägarna och få bra motion även om man inte åker skidor. Det kan behövas för maten är utsökt och det är svårt att tacka nej till läckerheterna. (ja det blev lite skidor också).

Dags att åka hem efter några underbara dagar där kropp och själ fått allt de behöver. Som ett nyskrubbat barn njuter jag högt ovan molnen innan det är dags för jobb och vardag igen.

IMG_3471.JPG

Högre än högst!

IMG_3432.JPG

Inbjudande och vackert – "vårt" favorithotell i Stubaitahl

IMG_3231.JPG

Ljuvlig middag!

IMG_3314.JPG

Strålande sol på toppen – här kan man hänga länge

IMG_3453.JPG

Poolen och den underbara SPA avdelningen

IMG_3490.JPG

Vår i byn!