Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Österbro i Köpenhamn – en härlig mix av parker, hav, mysiga kaféer och butiker

Spännande med Köpenhamn är de olika stadsdelarna som ibland är väsensskilda. Österbro är en mera exklusiv stadsdel och mycket familjevänlig med stora gröna parker. Åt andra hållet bjuder Öresund på vidunderligt fin utsikt, stränder, sol och hav. Vi hittar parkeringsplats och dyker på förtjusande och lite bohemiska kvarter nästan vägg i vägg med den mera exklusiva shoppinggatan, Österbrogade. Stannar till på Bopa Plads, ett charmigt torg med flera mysiga restauranger och kaféer. Det råder en härligt avslappnad stämning, ett behagligt sorl av glada röster som lunchar eller bara njuter av en öl. Pixie Café erbjuder goda rätter, flera vegetariska alternativ och en mycket trevlig uteservering. Var beredd på att det fort blir fullsatt varma kvällar. Äter en tidig lunch eller rättare sagt en smörgås innan vi tar kaffe på Café Proviant, där vi beställer in en supergod cortado, exakt som den ska smaka.

Nu är vi redo för att kolla i affärer. Kikar in i en trevlig second hand affär på Bopa Plats innan vi går ut på shoppinggatan nummer ett, Österbrogade. Här flanerar en massa sommarklädda och glada köpenhamnare. Kikar in i ett par klädbutiker, sommarreorna är i full gång, men trots lockelser både i St Tropez och Message så håller jag i plånboken i dag. Tänker på kommande sommarresor! Missa inte Normann som bjuder på underbar skandinavisk design och här stannar jag länge. Så mycket som lockar. Danskarna är duktiga på det här med arkitektur och design liksom de är suveräna på vackra blomsterarrangemang och så klart hittar jag en massa fina blomsteraffärer i dessa kvarter. Är det kanske den välkände blomsterkonstnären Tage Andersen som varit någon sorts förebild för det hela?

Stöter på ett Cofoco Marché, denna genialiska danska matidé. Visionen bakom var att man inte ska behöva ruinera sig om man vill äta gott. Det var Torben Klitbo som lanserade konceptet, att kunna hämta bra menyer till ett bra pris år 2000. Det blev succé och i dag finns Cofoco butiker på flera ställen i Byen och man har dessutom suveränt bra restauranger där man äter mycket god mat till bra pris. I dag har vi däremot tänkt ha picknic i den fina Faelledsparken, en vacker oas i huvudstaden. Vi botaniserar och plockar med oss en massa godsaker och en filt. Det är inte så ofta vi har picknic och definitivt inte Köpenhamn, men så är det en speciell dag och kväll, vi ska se Springsteen i Telia Parken och vad passar bättre än att njuta av en ljummen försommarkväll och ladda upp inför kvällen tillsammans med en massa andra i just Faelledsparken som ligger ett stenkast från arenan. Konserten är magisk och natten blir sen och upplivade går vi ut i den köpenhamnska sommarnatten.

IMG_6404.JPG

Utanför Café Pixie på charmiga Bopa Plads!

IMG_6411.JPG

Njuter utsökt kaffe på Café Proviant

IMG_6417.JPG

En av många trevliga butiker på Österbrogade

IMG_6414.JPG

Dagens "frokost" – lunch på Cofoco Marché

IMG_6428.JPG

Om du gillar skandinavisk design så missa inte Normann!