Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Camden Town, Broadway och Hackney

Camden Town är en väldigt positiv överraskning, alls inte lika turistisk som Camden Market. Avslappnad och charmig atmosfär, lokalt och bohemiskt. Så fjärran från Piccadilly eller för den delen också Maida Vale eller Soho. London är verkligen en stad med områden och kulturer så olika varandra att det känns som vitt skilda världar. Möten och kulturella mixer när det är som allra bäst.

Det första som slår emot oss efter vår långa vandring är en ljuvlig doft av rostat kaffe och där ligger det, Camden Coffe ett supermysigt kafferosteri. Jag byter några ord med den mannen som sköter det lilla rosteriet och får några nyrostade kaffebönor i min hand. Vi går längs huvudgatan som är väldigt trevlig. Här samsas mysiga butiker som teaffären med kaféer och restauranger som bjuder på all världens kök. Vi slår oss ner på ett kafé som serverar läckra sallader, smörgåsar och annat, men vi nöjer oss med en banankaka eftersom vi ska fortsätta vår tur ända till Hackney innan lunch.

Nu tar vi tunnelbanan och vips är vi framme och än en gång möter vi ett helt annat London. Först lite ruffiga hus med bilverkstäder, tvätterier blandade med restauranger inhysta i baracklikande byggnader. Sedan plötsligt stilla bostadshus och där ser vi den igen – Regents Canal. Solens strålar värmer ordentligt och vi bara njuter. Då får vi plötsligt syn på skylten som talar om att vi nått vårt mål, Broadway Market. Här ska vi nämligen äta en sen lunch på Franco Manca Pizza, som lär vara en av de just nu trendigaste pizzeriorna. Den trevliga servitrisen menar att vi kommit helt rätt för att äta Londons bästa pizza. Alla råvaror är organiska och vinet ekologiskt. Jag tycker till och med att det smakar som ett naturvin. Pizzorna är mycket goda, men om det är Londons bästa – nja det vet jag inte. Stämningen och atmosfären är i alla fall på topp.

Väl ute i solskenet igen så utforskar vi den trivsamma gatan. Här avlöser trendiga butiker och kaféer varandra. En märklig köttaffär där man styckar gigantiska köttbitar mitt bland kunderna, Broadway Books är väl värd ett besök liksom Rebel Rebel, en välkänd och annorlunda blomsteraffär. Hill & Szrok för den som gillar köksprylar. Tycker man om fina kaloristinna kakor så ska man besöka Fatties Bakery, på Druid Street. Vi slår oss ner ute i strålande sol och njuter av vars en café cortado på trevliga kafé the Batch. Här möter vi Jeff, en äldre man som tycks ha levt hela sitt liv i denna stadsdel, Mark, en ung kille och Liza som ganska nyligen flyttat hit. Vi har så trevligt tillsammans att vi nästan glömmer tiden. Vi har ett möte i en helt annan del av London, på Piccadilly utanför Fortum & Mason så vi säger hej då till våra nyvunna vänner och går med raska steg till närmaste tunnelbanestation.

 

 

En av många broar över Regents Canal

Kafferosteriet i Camden Town!

En av många spännande byggnader i Hackney – denna inrymmer en restaurang som vi dock inte testade!

Som författare så älskar jag att botanisera i boklådor – kolla på omslag – layout mm!

Kaffe och samtal på The Batch!

Fjärran från Hackney – på väg mot Piccadilly!