Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Regents Canal och Little Venice – en oas i London

Efter en utsökt brittisk frukost är det dags att utforska nya områden. Tunnelbanestationen Regents Park ligger bara några minuters promenad från vårt hotell och vi hoppar av vid Warwick Avenue och vips har vi bytt vimlet på Marylebone Road mot en stilla liten oas, Regents Canal.

Solen strålar från en klarblå himmel, magnolian blommar, fåglarna kvittrar och de känns ofattbart att vi befinner oss mitt inne i London. I Little Venice ligger husbåtana tätt, den ena charmigare än den andra. Tankarna för mig lite till Venedig, men kanske ännu mera till Canal St Martin i Paris även om omgivningarna i London är betydligt lyxigare. Går man längs kanalen och kikar upp mot den omgivande bebyggelsen – stora flotta edvardianska villor som möter. Här ligger nämligen eleganta stadsdelen Maida Vale. Dags för en liten avstickare från kanalen för att besöka Abbey road. Avstår dock från att kopiera det klassiska Beatlesfotot.

Tillbaka till promenadvägen längs kanalen. Målsättningen är att ta oss österut ända till Hackney. Stärker oss på ett mycket trevligt kafé, D 1 med en kaffe och en god chokladkaka och är nu redo att fortsätta vår tur. Så ändrar plötsligt omgivningen karaktär. Ganska höga hus, inte ruffigt, men annorlunda och längs kanalen är det plötsligt helt öde, inte en människa. Tårpilarna är utslagna, en och annan fågel kvittrar och mina tankar går till någon liten by på engelska landsbygden. Efter ett par kilometer hör vi trafik, ser en livfull gata och bestämmer oss för att lämna den lilla stigen längs kanalen. Väl uppe i mer befolkade delar inser vi att vi gått i utkanten av Regents Park. Vi passerar London Zoo – en sevärdhet, men i dag har vi andra mål i sikte.

Solens strålar värmer mer och, av med jackan, en snabb kaffe och koll på mobilen. Hur långt har vi kvar? Vi ser att kanalen försvinner in i en tunnel och det verkar väldigt långt till Hackney och Broadway som är våra mål i dag. Ja mål och mål, turen i sig är naturligtvis en av höjdpunkterna. Efter en stund enas vi om att ta ett lunchstopp i Camden Town och att ta tunnelbanan därifrån till Hackney. Ett klokt beslut, benen är rätt trötta och det känns väldigt bra när vi ser att trafiken tätnar, fler människor, butiker, kaféer och restauranger. Framme i Camden Town, en förtjusande del av London som jag berättar om i nästa inlägg.

Regents Canal – stilla liv mitt i London och ändå fjärran från stadens brusande liv!

Solen börjar värma – det är vår i London!

Utsökt kaffe på D 1 och vi kan sitta ute utan att frysa!

Vi går och går men stegen blir lätta när man omslutes av blommande träd och spriande grönska överallt!

Blommande magnolia – en favorit!

Efter alla vackra villagator tätnar trafiken – butiker syns och ett nytt kafé!