Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vinter i New York – staden som aldrig sover

Jag har varit i New York ganska många gånger och blir lika betagen varje gång man ser Manhattans ljus utanför flygplansfönstret. Tack vare olika jobbuppdrag har jag SAS Guldkort och det bästa sättet att använda sina bonuspoäng är att försöka uppgradera sig på långflygningar och mitt poängutbud räckte för att vi skulle flyga ståndsmässigt i SAS Business från Köpenhamn till Newark.

Passkontroll, bagage och sedan taxi till superhärliga Ace Hotel som ligger mitt på Manhattan, ett stenkast från Empire State Building. Lobbyn är bara så läcker och många kvällar har man DJ som spelar bra musik. New York hälsar oss välkomna med vinterväder – kallt, minus 10 grader, snö på gatan, men strålande sol. Direkt ut i vimlet och man kan helt enkelt inte bli trött i en stad med detta häftiga och vibrerande tempo. Macys, 5 minuter från hotellet blev första stopp – en del klädinköp, fika och trevliga möten. På andra våningen ligger ett av de nya Starbucks Herald Square Café som är elegantare och där det serveras champagne och små choklad tryfflar – klart att vi måste prova!

Sedan flanerar vi längs 5th Avenue och blir betagna av all vacker julskyltning. Mörkret har fallit och det är iskallt så vi gör täta besök i butikerna som är öppna länge – mycket som lockar, men dollarn är ganska dyr så det gäller att hålla i kassan! Passerar Times Square där man redan börjat stänga av inför nyårsafton då det väntas fler än en miljon människor som ska se the Ball. Det är en häftig känsla att vara där och vi har firat nyår i New York tidigare, men det är många år sedan. Några gator norr om Times Square vänder vi över till Sjunde avenyn. In på ett trevligt kafé och tar en kaffe innan vi skyndar vidare till Whole Foods, en mataffär som verkligen motsvarar våra förväntningar. Här köper vi Fiji vatten som minner oss dels om Fiji men också om tidigare resor till New York.

Tittar på klockan, snart dags för middag på Breslin Bar som finns på vårt hotell. Upp på rummet och klär om innan vi glider ner i baren och tar en öl före middagen. Livfullt, massor av folk, DJ som underhåller oss med musik. Bord har vi bokat till klockan 21, New York tid, vilket betyder klockan 03 på natten hemma. Många vakna timmar och när vi, efter en ljuvlig middag, kryper till sängs strax före midnatt dröjer det inte många sekunder innan John Blund kommer.

Städernas stad – New York

Här sitter man riktigt bra – och champagne är aldrig fel!

Framme vid Ace Hotell!

Underbar julskyltning!

Ännu inte provat isbanan – men vem vet – kanske nästa gång!

Elegant modeutställning på MoMa

Mörkret sänker sig och Empire State Building blir ännu vackrare!

Läckra Starbucks Herald Square Café