Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Arktisk middag med fransk touch när Frankrike firade Goût de France i Bromska Palatset

För en vecka sedan firades Goût de France – en hyllning till Frankrike och det franska köket och jag och maken hade äran att vara inbjudna till den franska ambassadören i hans residens i Stockholm. En magisk afton med ett spännande tema – nordiska råvaror tillagade av en fransk kock, på franskt vis. Relationsbyggande, hållbarhet och en hyllning till den samiska kulturen var några av kvällens inslag. Spännande och annorlunda – eller vad sägs om en traditionell samisk kåta som byggts upp inne i en av de vackra salongerna, lägg till detta en klassisk fransk ljusstake placerad på renskinnet inne i kåtan. Intressant mix när nordiska råvaror möter en fransk chef, som en tartar på gös med sallad på vilda örter, små galetter med fermenterad kålrot, färskost och skogssallad, renfilé med tranbärssås och jordärtskockspuré, geneverglass, ostar och mycket annat, allt ackompanjerat av ädla franska viner. Spännande samtal med intressanta människor från vitt skilda professioner ger stöd för vikten av möten tvärs över kulturer och kontinenter. Tvärvetenskap har alltid genomsyrat min egen forskning och ett mångfacetterat synsätt blir allt mer centralt i en omvärld där en nationalistiska strömningar knackar på dörren. En kväll som denna där olika kulturer möts berikar otroligt och detta, tillsammans med relationsbyggande mellan människor tar jag med mig hem från denna kulturöverskridande kväll.

Vacker utsikt över fjärden
Redo för kvällens middag – Goût de France
Goût de France firas på franska ambassader världen över
Samisk bostad uppbyggd i palatset – gav en speciell upplevelse
Spännande smakupplevelser
Vacker dukning
En matupplevelse utöver det vanliga!