Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tillbaka till Provence – en återkommande favori

Provence har nästan blivit som ett andra hem för oss. På något sätt hamnar vi där, ibland bara några dagar, ibland längre. Vår, höst och vinter är det ofta kusten som gäller, men sommartid föredrar vi de små provencalska byarna. Det är något speciellt som lockar. Atmosfären, ljuset, dofterna, maten, vinet och sist men inte minst människorna. Ända sedan tonåren har en del av mitt hjärta bott i Sydfrankrike och nu delar vi tillsammans kärleken till Provence. Framme på ett förtjusande litet ”mas”, Le Chant du Caeur, som ligger strax utanför Roussillon. Utsikten över det provencalska landskapet är betagande vackert och det trevliga värdparet gör att vi känner oss varmt välkomna. Luften dallrar av värme, cikadornas ljud är nästan bedövande, det doftar timjan, lavendel och anis. Vi är ”hemma” i Provence igen. Iskallt vatten och ett glas svalt rosévin skapar en härlig avstressad närvaro i nuet.

Magisk utsikt över det vackra landskapet

Bord är bokat på Le Clos de Glycine i Roussillon som möter oss med sin magiska terrakottafärgade, nästan röda, klippa. Man blir lika hänförd varje gång. Det är tur att vi bokat bord i förväg, många gäster motas i dörren med besked att det är fullbelagt. En högtidlig känsla när vi sitter och tittar ut över den mörka dalen där bara ett och annat ljus blinkar, lyssnar till sorlet från övriga gäster, småpratar och äter en helt magisk måltid ackompanjerad av underbara lokala viner. Livsnjutning, värme och kärlek. I långsam takt tar vi oss tillbaka till vårt provencalska lilla ”mas”, dröjer oss kvar ute tills natten är sen. Alldeles ensamma, alla andra sover. Vi planerar morgondagens utfärd där nya små byar ska besökas. Man blir lycklig bara över att vara där och när vi öppnar till våra rum så råder svalka och tystnad. Vi somnar ovaggade.

Morgondopp i poolen
Sedan ljuvlig frukost
Man måste bara stanna bilen och insupa doften av lavendel
Den röda klippan i Roussillon
Gåsleverpaté i oväntad skepnad