Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Frankrike lockar mer än någonsin efter Atout France trevliga pressmöte i Köpenhamn

Skål för Frankruike med Benoit Chollet – chef för Atout France i Norden och Balticum

Det är alltid lika roligt att vara med på Atout France olika pressevent – vare sig vi är i Köpenhamn eller i Stockholm. Häromdagen var jag på en otroligt trevlig och bra pressträff i hjärtat av Köpenhamn. Lite mingel med ett glas bubbel innan Benoit Chollet, chef för Norden och Balticum önskade oss välkomna till kvällens möte. Rasmus Schack, media relation manager, berättade om allt Frankrike har att erbjuda med fokus på nyheter och lite extra om Montpellier som står högt på min önskelista.

Hållbarhet, upplevelser, gastronomi, natur och kultur är starka grundpelare för fransk turism. Många spännande hotell alltifrån lyxen på femstjärniga Cheval Blanc med en magisk design till läckra OKO Hotell, en fransk kedja som nu finns på nio platser i Frankrike – blir ett måste nästa gång jag ska till Paris. Bra priser och fantastisk design. Anne, från turistkontoret i Nice, berättar om intressanta nyheter. Nice är en återkommande favorit och nästa gång måste vi testa den nya, drygt fyra mil långa, promenad- och cykelslingan som går ända upp i bergen, förbi vingårdar, där man kan stärka sig med en vinprovning, innan man tar sig ner till det förförande Medelhavet igen.

Mellan varje anförande bjuds det på gastronomiska läckerheter från olika regioner. Efter Nice föredraget bjuds vi så klart på socca och till den iskallt rosévin. Mellan presentationerna kan man mingla, utbyta intressanta erfarenheter med kollegor samt prata med representanterna från de franska turistkontoren.

Dags för Lille, en stad som överraskade mig. Min bild av Lille verkar alls inte stämma överens med den fascinerade och lockande stad som presenterades. Design, kultur, massor av spännande utställningar som väntar 2020, gastronomi, vänliga människor och öl! För alla som gillar öl så hålls en öl festival i november och ölen som vi får smaka är suveränt god. Till denna bjuds vi på charkuterier med olika tillbehör.

Jag dröjer man kvar länge hos Christiane Bonnat och Maylis Garrouteigt som representerar Le Pays Basques och Biarritz och en resa dit är ett måste. Förtjusande natur, en kust som är utmärkt för surfing och gastronomi på toppnivå lockar.

Just nu ligger kanske resandet i viloläge men förhoppningsvis är jag på väg till Frankrike i juni och jag längtar efter att utforska nya spännande platser och att återse kära favoriter.

Spännande nyheter som lockar till besök


En variant av socca

Spektakulär konsthall i Lille

God öl från Lille

Samtal med Christiane och Maylis