Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tillbaka till några favoriter på Manhattan

Underbar promenad

I dag ska vi ta oss till Manhattan för att återse gamla favoriter och hitta nya smultronställen. Promenaden över Brooklyn Bridge måste vara en av de vackraste bropromenaderna. Manhattans Skyline, floden, Brooklyns Skyline tillsammans med allt liv och rörelse skapar en för mig svårslagen upplevelse. Vi hade tur med vädret när vi nu var där i december – strålande sol lyste från en klarblå himmel, 5-7 grader varmt – med andra ord perfekt väder för en promenad över Brooklyn Bridge. Med sina knappt 2 kilometer skulle det kunna gå snabbt, men alla lockande foton man måste ta, folk man vill kolla på, insupa hela atmosfären gör att det tar en stund innan vi är över på Manhattan.

Passerar Pace University och The Woolworths Building på vår väg mot området kring One World Observatory. Jag gillar de kvarteren, men denna gång tänkte vi inte åka upp även om den magiska utsikten är lockande. Vi firade förra Nyårsafton i New York och då åkte vi upp så nu är det mera stämningen och känslan som vi är ute efter innan vi långsamt flanerar norrut. Vandrar genom Tribeca, fortsätter genom Soho. Känner mig sugen på kaffe, får syn på Harbs, ett kafé med de mest utsökta tårtor och kakor i skyltfönstret. Väl inne inser jag att här ska man nog dricka te (även om kaffe finns). Harbs startade i Japan och den japanska atmosfären är påtaglig och signalerar te, vilket visar sig vara ett utmärkt val.

Efter en paus är vi redo att vandra vidare mot Chelsea Market där vi ska äta lunch – favorittacos på Tacos No1 – härligt livfull stämning med lång kö. Det går dock snabbt och vi har tur att hitta ett hörn av ett långbord och ståplats. Så äter man här och det är fantastiska tacos. Efteråt botaniserar vi bland alla underbara små butiker som ligger i Chelsea Market. En sväng in i den italienska mat- och delikatessaffären och mitt emot hittar vi en läcker butik som säljer såser av olika slag – starka chilisåser, men också en del andra såser. Nu sneddar vi över mot Empire State Building, vackert upplyst, men vårt mål är egentligen baren på Ace Hotell där vi bodde förra året. Igenkännandets glädje med ett glas svalt vitt vin innan vi tar oss ”hem” till Brooklyn.

I närheten av One World Observatory

Tacos på Tacos No 1 i Chelsea Market
Baren på ACE Hotell

”Hemma” på Brooklyn efter en härlig dag på Manhattan