Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Joie de Vivre – hållbarhet – lokalt och organiskt – Atout France pressmöte

Medelhavet – Nice

Det går klart inte att jämföra ett digitalt möte med Atout France suveräna pressmöten i Köpenhamn och Stockholm där jag deltagit, men vårens digitala pressmöte gav ändå spännande nyheter och gjorde lusten att resa är större än på länge.

Representanter från bland annat Paris, Nice, Loire, Normandie och Provence presenterade intressanta nyheter. Den franska joie de vivre ligger som en lockande slöja över alla de platser vi fick veta mera om och jag skulle vilja resa till alla så fort som möjligt. Nya kulturupplevelser i Paris, shoppa på La Samaritaine som öppnar på nytt, äta lunch på nyrenoverade Jules Verne i Eiffeltornet eller bara sitta på ett kafé och njuta av Parisatmosfären.

Paris – längtar!
Njuta av Parisatmosfären

När man ändå är i Paris är det ju enkelt att ta snabbtåget till Giverny, botanisera i Monets trädgård, fortsätta till kusten i Normandie, dricka Calvados och njuta av en fullmogen Camenbert. Besöka stränderna och alla minnesmärken från Dagen D. Jag kan stanna länge.

Monets trädgård
Mont St Michel vill jag också till

Eller varför inte gå barfota i sanden längs kusten i Atlantic Loire, äta skaldjur eller prova vin på Domaine du Closel, där Pascaline Lepeltier, vinmakare, utsågs till bästa sommelier i Frankrike 2018. När vi ändå är i Loire så besöker vi Nantes, landsbygden med idylliska byar och slott.

Provence och Nice vill jag inte vara utan en sommar till. Åker då spårvagnen till hotellet eller lägenheten vi brukar hyra, går ner till Ruhl Plage, dricker ett glas rosévin, men ska också besöka Bellet, lokal vingård som är en av de allra äldsta i regionen. Varför jag ska dit? Jo, de firar 800 års jubileum, det vill jag inte missa. Provencalska byar är ett måste och i sommar har vi bokat Vence och håller tummarna att vi kommer dit.

Härliga minnen från Nice

Ord känns överflödiga