Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Magi i Provence

Colline de Vence

Efter Nice tog vi oss till flygplatsen, hämtade hyrbilen och körde till en av de fina provencalska byarna, nämligen Vence. Vi har varit där några gånger genom åren och igenkännandets glädje var stor. Det mesta var sig likt, allt öppet, men få utländska turister. Ett paradis för oss, aldrig har det varit så enkelt att ta sig runt i Provence i juli månad. Dock fjärran från att kännas tomt och ödsligt.

Färden längs en smal slingrig väg – så är vi framme på förtjusande Colline de Vence, det B&B som ska vara vårt hem några dagar. Det visade sig vara ett mycket bra val, lite avskilt, trevliga ägare, fin pool och suverän frukost.

Vackra Vence

Vence bjuder på många sevärdheter, mest välkänt är väl Chapelle du Rosaire, även kallat Matissekapellet, ritat av arkitekten Auguste Perret och utsmyckat av Henri Matisse, en upplevelse. Bara att flanera i den fina historiska centrat är en upplevelse i sig, katedralen, fina gamla byggnader, trevliga kaféer, mysiga restauranger och butiker.

En favoritrestaurang blev La Litode

Att sitta på La Litode i gränden, deras uteplats, en ljummen afton är minnesvärd upplevelse.

Vackra fontäner med fräscht dricksvatten hittar man på flera ställen i byn

En tur till det vackra Medelhavet och Antibes står på programmet och det går lekande lätt att köra ner till kusten liksom vi snabbt hittar en parkeringsplats. Efter en god lunch och en tur i Antibes är vi redo att avsluta dagen på Fondation Maeght.

En bild säger mer än tusen ord

Den gamla borgen

Grannbyn till Vence, St Paul de Vence är förtjusande, men betydligt mer turistisk, tycker i alla fall jag, men utanför ligger då Fondation Maeght som bäst beskrivs med ett enda ord – magiskt. Nu pågår en fantastiskt fin utställning om Giacometti, tre begåvade bröder, deras far och pappans kusin. Om ni har möjlighet – besök den utställningen!

Älskar dessa figurer

Lek framför speglar

Efter Vence fortsätter vi till flera små byar och Provence är en återkommande favorit – längtar redan dit igen!