Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mainz – spännande stad som gav mersmak!

Ja det syns nog var jag är!

Efter workshop och middag på Franska Ambassaden i Köpenhamn var det dags för höstlovsresa – eller snarare en kombination mellan ledighet och lite jobbuppdrag. Efter närmare 90 mil längs Autobahn (ja, vi turas om att köra) var det dags för stopp over och övernattning i Mainz, en för oss helt ny bekantskap som definitivt kommer att besökas igen.

Staden, vackert belägen i Rheinland – Pfaltz, där floderna Rhen och Main flyter samman. Den är, som så många andra städer på kontinenten, en mycket gammal stad. Första boplatsen redan för 2000 år sedan, ett universite3t som grundades 1477, men som upplöstes och flyttades 1798 under franska ockupationen och först efter andra världskriget, 1946, grundades ett nytt universitet i staden, Johannes Gutenberg Universitet.

Johannes Gutenberg, boktryckarkonstens fader, född i Mainz

Det är en spännande stad där gammalt och nytt möts i charmig blandning, mysigt historisk centrum med den ståtliga Domen, men också lite mer ”ruffiga” kvarter. Ruffigt är fel ord, men områden som ännu inte tycks varit föremål för gentrifiering. Jag gillar det.

Floden har fortfarande en central roll med diverse pråmar, men också kryssningsbåtar som mera liknar hotell.

Checka in om du har lust och ta en tur längs Rhen eller Main.

Altstadt, det historiska centrat med timmerklädda hus, vackra gamla kyrkor, bra shopping, kaféer, pubar och restauranger. Naturligtvis hittar du utsökta lokala och regionala viner och utanför staden kan du besöka otaliga vingårdar.

Domen i Mainz
Fina hus i centrum

Allt är inte gammalt. När vi är där pågår en stor utställning av Banksy, som också har dekorerat en del av staden och vårt hotell hyllar nämnde Banksy.

Ja, vårt hotell, Me and All Hotel Mainz blev kärlek vid första ögonkastet. Ett läckert designhotell med ung publik, bra musik, supergod frukost och restaurangen, Ramen Kitchen serverar ypperlig mat och goda viner.

Urmysig lounge på hotelletUtsökt Ramen
Entrén till vårt hotellFloden än en gångJa Mainz gav mersmak och vi kommer definitivt tillbaka till den trevliga stad!