Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

När lavendeln blommar är mitt hjärta i Provence

Provence har alltid en speciell plats i mitt hjärta, vare sig det är vinter, vår, sommar eller höst, men alldeles speciell är min längtan till sydligare nejder när lavendelfälten står i blom.

Vackert så det nästan gör ontSå gott som varje sommar återkommer vi till Provence, bor på något trevligt Bed & Breakfast, botaniserar bland vingårdar och lavendelfält. sommaren 2019 körde vi den förtjusande vackra Route de Lavandes http://Route de Lavandes.

Det ena lavendelfälten mera betagande än det andra. När jag nu sitter här och skriver så förnimmer jag doften, inte bara av lavendel utan av anis, timjan, soldränkta kullar, honung – vad jag längtar dit.

Ett av många vackra lavendelfält utanför Roussillon


Cikadorna, humlorna som surrar, att slå sig ner på en av alla mysiga restauranger, njuta av fräscha råvaror och ett glas iskallt rosévin – det är livet.

Vi lämnar lavendelfälten för en liten stund, kör in i närmaste by, hittar en trevlig restaurang med utsökt mat. Vi dröjer oss kvar i skuggan länge.

Blundar och känner både doft och smak


Snart når vi en av våra absoluta favoritvingårdar i Provence, driven av samma familj i generationer som brinner för sitt vin. Barnbarnsbarnet, fem år, har redan lärt sig att dofta på vinet.

Tur att vi har några sparade flaskor i källaren


Längtar och drömmer och som den optimist jag är, har jag gott hopp om att återse Provence i sommar.

Roussillons röda klippa