Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Som man längtar efter vinterbreak i Österrike

Som jag saknar det – vinterlovet – att resa till gnistrande snö och sol i Alperna, närmare bestämt i Stubaital i Österrike. Där är vidunderligt vackert och att landa på flygplatsen i Innsbruck är en upplevelse i sig. Det lilla propellerplanet som lyfter från Wien och glider fram mellan snötäckta berg innan det tar mark på landningsbanan i Innsbruck. Flygplatsen i Innsbruck lär vara den mest svårlandade i Europa så man kan vara säker på att det är skickliga piloter och ett extra plus är servicen på Austrian Airlines som är suveränt bra. Måtte denna service finnas kvar när pandemin klingat av.

Vackert som en saga

Jag blundar, kommer fram till vårt favorithotell, det känns som att komma hem. Solen strålar från en klarblå himmel, en kopp kaffe innan vi beger oss upp för att hyra utrustning, så är det klart till i morgon. Vi går till hotellets SPA innan vi klär om för att njuta av en ljuvlig femrätters middag i den mysiga matsalen. Vilken livsenergi – öppnar ögonen – nej visst, vi är ju hemma, fjärran från alpliv.

Vårt mysiga hotell

Dessert som avslutar vår ljuvliga middag

Som jag saknar det, att sitta i solen på toppen, njuta av en kaffe och avsluta dagen med en liten pfiffden österrikiska ölen i 0.2 glas eller kanske en Aperol Spritz på Dorfkrog – prata och sjunga, lite afterski helt enkelt. Undrar om det har kommit tillbaka nästa år?

Orter som Telfes, Fulpmes, Mieders och Neustift liknar alla små sagobyar.  Det är rofyllt att höra kyrkklockorna slå varje kvart och en stilla dag hör man nästan alla byarnas kyrkor slå sina slag och det känns som att tiden stått stilla.

Den utsikten från vårt rum tröttnar jag aldrig på

Ett par timmar med en skidlärare är aldrig fel

Att sitta i liften och blicka ut över snötäckta bergsmassiv, se de små byarna fyller en med ro och den friska alpluften känns välgörande.

Efter en heldag i backarna är det kul att gå omkring i byn, köpa österriska specialiteter, sätta sig på något kafé och kolla på folk. Byarna i dalen är inte kända som de största hålligångorterna men det finns musikbarer och även ställen med levande musik – men det är sällan man möter överförfriskade personer på väg hem en sen natt. Här är det mera frid, ro och njutning för alla sinnen som gäller. Som man längtar till sol – snö och Alper!

Kaffe i snön

Eller en Aperol Spritz

På väg ner till dalen