Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Art de Vivre – symbol för livet i Frankrike

Häromdagen var jag inbjuden till pressträff på Franska Ambassaden i Köpenhamn med temat Explore France 2022. Jag skyndade mig att tacka ja – de franska pressträffarna är otroligt inspirerande och trevliga och äntligen – efter två år – får vi ses live igen.

Full av förväntan utanför Franska Ambassaden

Som vanligt blir vi väl mottagna av Atout France supertrevliga medarbetare med Benoit Chollet, direktör och chef för Skandinavien, Finland och Balticum i spetsen och att mötet hålls på Franska Ambassaden i deras vackra salar är klart ett extra plus.

Benoit Chollet hälsar oss välkomna

Top Reasons to visit France – ja det finns hur många anledningar som helst för att man vill packa och åka direkt till Frankrike.

Först lite information om en del intressanta nyheter – mycket med fokus på hållbarhet, naturupplevelser, lokala produkter och det jag älskar med Frankrike – Art de Vivre – levnadskonst och det är något man kan i Frankrike.

De regioner vi ska få veta mera om i dag är Var och Occitanie – jag har besökt båda, men så mycket mera det finns att upptäcka. Först ut är Anthony Matteuzzi som berättar om Var regionen i södra Frankrike. vad sägs om 300 soldagar, 230 stränder, naturreservat, ljuvliga roséviner, fisk och skaldjur, ostar, kultur och natur – ja listan kan fylla sida upp och sida ner.

Cykla bland vinodlingarna
Vandra längs blommande mimosa i februari!

Själv är jag sugen på att uppleva blommande mimosa nästa vinter, insupa dofterna, äta skaldjur vid havsbandet till dessa iskallt rosévin från Var, kanske rida eller varför inte besöka något av de intressanta kloster som finns i regionen? En tur till St Tropez när det inte är högsommar och fullt av turister – det lockar också!

Birgitte Reimers, född i Danmark, men bosatt i magiska Occitanie

Occitanie i sydligaste Frankrike

Pyrenéerna med snö och skidåkning på vintern, naturskön vandring, cykling eller ridning under vår, sommar och höst. Små oförstörda byar där tiden tycks ha stått stilla, havet, konst, historia, kultur, maten – den svarta tryffeln, vinet och Armagnac. Tolouse – huvudorten med fantastiska kulturskatter, korvar, ankbröst, gåslever och ostar så klart. Birgitte berättar att staden kallas den ljusröda eller rosa staden – ljuset är otroligt speciellt och överallt upplever man Joie de Vivre. Jag har varit i regionen några gånger, men aldrig i Tolouse så staden läggs direkt i min ”bucket list”.

En av många fina naturupplevelser
Ett rosa skimmer över himlen

Vin och lokala specialiteter – Art de Vivre genomsyrar verkligen Atout France pressmöten och jag ser redan fram mot nästa, men innan dess blir det minst två turer till Frankrike som alltid lockar!