
Paris – centrum för gastronomi där jag tror att man kan hitta allt vad gäller mat och vin. Trestjärniga Michelinkrogar med världens främsta kockar, men också enkla bistroer där man kan njuta av utsökt fransk mat. Livsmedelsbutiker som ger en något drömskt i ögonen för att inte tala om alla frukt- och grönsaksmarknader. Underbara bakverk, chocolaterier, ja listan kan göras hur lång som helst.
När vi var i Paris för en månad sedan fann vi en liten restaurang som strålande på stjärnhimlen. Inte alls för att den hade några stjärnor i Guide Michelin även om Alain Ducasse har ett finger med i spelet. Man satsar på unga blivande stjärnkockar, bästa kvalitet och bra pris. Jag fick tipset via Atout France och vi föll handlöst för Sapid för maten naturligtvis, men också för den unika miljön och den fantastiska personalen och för priset!


Vi sitter i en gammal banklokal från 1800-talet, vid marmorbord från Lycée de Sceaux från 1882, takmålningarna som gör att man inte kan låta bli att lyfta blicken med jämna mellanrum, terrakottafärgade väggar, gamla industrilampor, underbara akvareller målade efter ett herbarium från 1820.




Lyckliga går vi ut i den ljumma Parisnatten, promenerar mot hotellet och hittar en otroligt trevlig bar där vi avslutar kvällen med ännu en kopp kaffe, tittar på kyrkan i fonden och bara njuter av livet.


Efter en skön promenad närmar vi oss vårt hotell.