Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

I väntan på sommaren

Av Posted on Inga taggar 0

Vissa dagar får man åka och göra jobb på exotiska platser som Nynäshamn. Idag är en sån dag. En dag i brytningstiden mellan vinter och vår. Vår och sommar. Eller var är vi nu?

De fastboende på Bedarö färdas på till synes hemmagjorda katamaransparkar över sundet. Glider över isen, flyter på vatten. Man får vara uppfinningsrik i skarvarna mellan årstiderna.

Solen ligger på och värmer upp ”havstrappan” i gästhamnen, där människor sitter och lapar i sig efterlängtad värme. Lilla isbrytaren Bamse plöjer genom allt tunnare skärvor intill jättebåtarna som går till Polen och Gotland. Änderna håller på att kära ner sig i varandra där det finns öppet vatten och inne på fiskrökeriet är det kö till räkorna, laxen och Bedarösillen.

Själv tar jag en fisksoppa och undrar hur många veckor bort vi är nu, från grönskande träd och gräsmattor. Snart ska hamnen digna av segelbåtar och färgglada flaggor, snart ska det bli SOMMAR.

Men först ska jag åka till Indonesien och Malaysia. Drygt en vecka bort ligger trettio grader och väntar på mig. Det känns också bra…

fisksoppa