Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Knasigast vinner

Av Posted on Inga taggar 0

Världens knasigaste stad är kanske ändå Las Vegas, men i Förenade Arabemiraten finns en yngre kusin med nog så stora ambitioner att vara med och fajtas om en topplacering i den ständigt pågående tävlingen om vem som är flådigast, störst, högst, lägst eller bara mest osannolik I HELA VÄRLDEN.
Jag både föraktar och älskar sånt på samma gång. Föraktar att högtalarrösten på turistbussen stolt deklarerar att ökenstaden Dubai har ”en av världens högsta konsumtioner av vatten per capita i världen”.
Föraktar att man lägger pengar på oviktiga rekord och shoppinggallerior. Älskar ändå på nåt motvilligt vis att allt är så extravagant och konstgjort.

Nä, det är ingen nyhet att Dubai slår rekord på löpande band, men ibland måste man bara tänka lite på den där märkliga stan för att få perspektiv på alla andra städer som försöker göra sig till. För Dubai räcker det inte att ha världens högsta byggnad Burj Khalifa (828 meter, 160 våningar) i sitt ”stall” när det finns så mycket annat viktigt att skriva in i historieböckerna, eller tja – åtminstone den där Guinness Book of Records.

För när man gör nåt i Dubai då tar man först en titt i boken och tänker – äsch vet ni vad, vi kan göra det ÄNNU STÖRRE! Här finns till exempel världens största shoppingcenter, Dubai Mall, med över tusen butiker, 22 biosalonger, 120 kaféer och restauranger och ett lyxhotell med 250 rum.
Jaja, säger du – men det är ju bara helt normala grejer (om än väldigt många såna) att ha i ett shoppingcenter. Visst visst, men se här då, på vilka crazy grejer man också kan se och göra när man luftkonditionerar sig i Dubai:

DykareDubai1.gif

Varför ska du komma till havet när havet kan komma till shoppinggallerian? I Dubai Mall finns givetvis ett jätteakvarium med rockor, fiskar och…dykare! Och jadå, det där till vänster är en haj. Och jadå, det som reflekteras i "havets" glas är en godisaffär. Jajemän.

ski1.gif

Men vad nu då – snö? Om du tar dig vidare till Malls of the Emirates kan du åka skidor eller kälke utmed världens största inomhusskidbacke. Eller bara stanna på andra sidan glaset och mysa vid brasan på Café St Moritz.

Fountaindance.gif

Men till slut måste man ändå lämna luftkondisen och gå ut i hettan en stund. Man måste nämligen se fontänerna utanför Dubai Mall dansa till Michael Jacksons Thriller. Man måste det. De är ju nästan lika bra som fontändansen utanför Bellagio i Las Vegas.