Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ledig dag

Efter drygt två veckor i Dominikanska Republiken och Puerto Rico har vi en dags ledigt i Miami. Jag förstår att det kan låta förmätet att säga att man jobbar hårt när man gör ett resereportage, och jag kan verkligen inte klaga på uppgiften. Allt man får se och uppleva, alla möten och samtal, alla nyfikna frågor man får (och måste) ställa, gör resan lite roligare.
Man får en anledning att lägga sig i, snoka runt, tjuvlyssna, och gå rakt fram till folk och fråga vilka de är och vad de håller på med.
Sånt ingår i jobbet.

Men det tar faktiskt lite på krafterna också. Att ständigt vara på resande fot. Att lösa logistiken och hela tiden ha tentaklerna ute. Att alltid vara driven mot nästa krök i vägen, för vem vet vad som väntar där. Något bättre? En överraskning? Något helt fantastiskt eller skittråkigt, vad vet man. Man måste ju ändå kolla.

Jag antecknar väldigt mycket när jag reser och gör reportage. Skriver ner intryck, iakttagelser, dialoger, citat från folk. Sånt som rör sig, hörs, luktar och smakar. Kostnader, märkliga tillägg på notorna, hur man bäst tar sig från A till B. Tankar och reflektioner, frågor och saker att dubbelkolla senare.

Som sagt, det är ändå kul att vara nyfiken, att ha en anledning att lära sig mer. Men sen kommer den där dagen då man är alldeles ledig. Då man har tid att bara vara. Det känns skönt. En enda dags ledighet, alltså.
Och då ser det ut så här på Miami Beach:

Badweather.jpg

Livat på Miami Beach.

Beachtent.jpg

De envisa. Det finns inget dåligt väder…