Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

New York!

Vaknade i East Village i morse. Alldeles runt hörnet från Madonnas gamla lägenhet, och David Bowies nuvarande. Två kvarter från Katz Delicatessen – ni vet, där Meg Ryan fejkade en orgasm i ”When Harry met Sally” – och faktiskt bara ett kvarter från fotografen Janne Danielsson (http://www.jannedanielsson.com/) som jag var på reportageresa med i Kenya förra året. Nu ska vi snart ut och göra lite jobb ihop i New York-kvällen.

Idag har jag lullat omkring i East Village och Lowe East Side. Trillat över till West Side också. Shoppat, glott, ätit, promenerat, myst.
Det är en varm och solig lördag på Manhattan och stämningen är skön. Sedan jag var här sist har det hänt en hel del med LES och Alphabet City. Ruffiga kvarter får plötsligt högre status, nedgångna hus snofsas upp. Det ligger fortfarande utslagna människor på Avenue A, men allt fler som flyttar hit gör bizniz på Wall Street, som ju faktiskt inte är långt borta.

Gulliga cupcakekaféer och sportbarer håller på att ta över, befarar min Airbnb-värd (https://www.airbnb.se) Edward, som bott här sedan början av nittiotalet och då försörjde sig som – fakir! Han är tatuerad i hela ansiktet och är en passionerad catch-and-release-fiskare. I hallen håller jag på att snubbla över hans fiskespön.

Men åter till dagen. Den överraskade mig i höjd med Lafayette. Hela gatan var avstängd för trafik och istället myllrade det av joggande, cyklande och promenerande människor. Visst är New York en bra stad att promenera i, men idag, den sista av Summer Streets-dagarna var som en hyllning till de fot- och cykelburna. En manifestation med festivalstämning. Mer om det här: http://www.nyc.gov/html/dot/summerstreets/html/ho
me/home.shtml

Och här:

Lafayette1.jpg

Hela Lafayette Street och Park Avenue var avstängda för trafik idag. 11 breda kilometrar till gång- och cykeltrafikanternas förfogande.

LES1.jpg

Den där killen var mest en bonus. Jag var egentligen ute efter de UNDERBARA brandstegarna (som jag är lite besatt av) och den übercoola lastbilen. It's New York.