Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Surfing Cabarete

Cabarete. Det hörs ju nästan på namnet att stan är som gjord för surfare. Just i själva Cabarete, på Dominikanska republikens nordkust, är det mest kitesurfing som gäller, när vindarna är bra. Men strandremsan är lång, lång, lång – med en hel del öde bitar där varken hotell eller människor syns till på ett par kilometer. Och det finns flera så kallade breaks längs vägen, så surfarna behöver inte direkt slåss om vågorna.

Under helgen har surftävlingen Masters Surf Reunion (http://www.masterssurfreunion.com) hållits på Playa Encuentro strax utanför Cabarete, med både lokala och internationella deltagare.
Hela Cabarete är ett riktigt actionsportsmecka, och på vårt hotell, Extreme Hotel, finns ett crossfitgym, yoga, en kitesurfskola, skateboardramp och, lite otippat – trapetser för cirkusakrobatik!

Siberiansurf.jpg

Natalia från Novosibirsk i Sibirien (!) kom till Cabarete enbart för att lära sig surfa. Här är temperaturen och vågorna bra året om och hon slipper oroa sig för såväl hajattacker som sura surfare. Så kallad "localism", att lokala surfare stänger ute besökare, snor deras vågor och beter sig allmänt tjurigt mot "inkräktare" förekommer inte här.

Surfdog.jpg

Coolast i hela Encuentro var ändå denna surf dude, som tydligen vant sig vid sina solbrillor så till den grad att han "inte vill vara utan dem" enligt husse.

YogaCabarete.jpg

Började dagen med yoga i Cabarete. Hunden Lily ville också vara med.