Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Swemaricans

Det kryllar av svenskar i New York. För ett par år sen såg jag en siffra på att det bor mellan 15 000 och 17 000 svenskar i vår favoritstad over there, men det kan säkert vara fler idag. Förutom alla som bor där mer eller mindre tillfälligt, kommer förstås mängder på besök, gärna mer än en gång.

Många av dem som vill leva New York-drömmen flockas till Williamsburg, Brooklyn, som de senaste åren blivit så trendigt att nåt annat kvarter snart måste bli det senaste heta. I vissa delar av Williamsburg är ännu de ortoxa judarna i majorit(http://www.fettesaubbq.com/)et, men på och kring Bedford Avenue är klitentelet ett annat. Hit kommer man för stämningen, vintagebutikerna och barerna. Tänk dig revbensspjäll serverade rakt på smörpappersklädda brickor i en gammal verkstad (http://www.fettesaubbq.com/), food trucks med billiga rätter, eller hipsterkaféer med lysande laptopäpplen på borden (testa El Beit, riktigt bra kaffe!).

Och så var det det här med ölen. Brooklyn Brewery, som bland annat producerar Brooklyn Lager ligger i de här kvarteren, och Brooklyn Brewery älskar Sverige. För att Sverige älskar Brooklyn (och dess bryggeri förstås!
Sverige är deras största marknad utanför delstaten New York, och varje år ordnas en festival som bjuder på Brooklynska artister i Sverige.
Den hålls på Debaser i Stockholm just den här helgen.
http://www.debaser.se/kalender/10618/

BrooklynSweden.jpg

Gjorde en tur till bryggeriet i söndags. Att gå till Brooklyn Brewery på en söndag är som att gå in på ett högljutt…fritids. Här kan folk sitta i timmar och dricka öl, spela spel och dricka lite mera öl. Med avbrott för en gratis visning i bryggeriet.

IMG_20130818_210142.jpg

Brooklyn Brewery. Det var här det började, i Williamsburg. Och sen…

Något liknande kanske det blir när Brooklyn Brewery öppnar i Hammarby Sjöstad, i höst/vinter? Det blir det första bryggeriet utanför Brooklyn, och det är väl klart att det ska ligga i Stockholm.

Många andra tecken på svenskarnas närvaro finns förstås också…

IMG_20130818_210359.jpg

Först kom kafékedjan Fika som skulle lära amerikanerna att verkligen sitta ner med sin kaffe. Sen kom den här: Konditori. Khan-da-tor-ree…hmm.