Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Är kriget slut nu?

Det har firats buddistiskt nyår, Songkran, de senaste dagarna och detta är förenat med ett regelrätt krig längs gatorna i många thailändska byar och städer. Vattenkrig alltså.

Man kastar vatten på allt som rör sig, allt som står still, allt som försöker komma undan, allt som går på ben eller hjul. Det är bara att resignera inför högtiden som tydligen ska symbolisera att gå ”ren” in i det nya året, som också är början på en välbehövlig regnperiod.

Men eftersom Songkran utvecklats från ett vänligt skvättande till att ösa vattenmassor ur slangar, vattenpumpgevär, tunnor och vad-du-nu-har-tillhands och dessutom med färg och talk i tillägg är det inte säkert att du går direkt nytvättad ur leken, utan snarare doppad i färg och puder.
Det finns även de som lägger isbitar i vattnet för att bjuda på en riktig kalldusch, med hårda inslag.

I nationalparken Khao Sok träffade vi Bangkokbor som flydde aktiviteterna i stan för en lugn tillvaro i djungeln. Och på väg tillbaka till Phuket igår eftermiddag blev vi, i tryggt förvar i en bil, attackerade längs vägen. Ganska kul att se, så där inifrån bilfönstret. Idag ska vattenkriget vara över, och saker återgår mer till det normala.

Songkran1.jpg

Vi har det bra, vi här bak i bilen.

Songkran2.jpg

Blöta lekar. Tyvärr är också Songkran en trafikolyckornas högtid, med fyllekörningar och hastiga överfall längs vägarna.

Songkran3.jpg

En av alla frivilliga som är ute för att göra rent på gatorna under Songkran.

Songkran4.jpg

Men har man gett sig in i leken får man leken tåla….

Songkran5.jpg

….och har man lite färg med sig kan man även måla. Till exempel ett bilfönster.