Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bambu på hal is

Nä. Det här inlägget har inte jättemycket med bambu att göra. Inte med Bambi heller. Och framförallt lyser isen med sin frånvaro.

Jag bara ville få använda rubriken till nåt. Kom på den i en kajak i morse, eller om det var fotografen Johan Marklund som gjorde det. Vi har utvecklat nån slags växelverkan/tävling/pausfågel i form av vitsiga rubriker på reportage vi vill göra. Det viktigaste är att rubriken innehåller en ordvits. Vad reportaget i övrigt handlar om är inte lika viktigt. Att just bambu kommit upp till ytan i vårt medvetande är förstås inte så konstigt efter några dagars kringflackande i thailändska nationalparker.

Det skulle nog krävas att man bygger en isjakt av bambu för att kunna få se den här rubriken i tryck på riktigt.
Tills det blir aktuellt får ni titta på lite småtaffliga mobilbilder från ett par dagars extremläcker kajakpaddling i Phang Nga Bay mellan Phuket och Krabi i Thailand.

KohKuduYai1.jpg

Min kajak och jag, på väg mot en sån där sockertopp till kalsktenspelare strax utanför ön Koh Kudu Yai, i Phang Nga Bay.

Laem-Tang1.jpg

I Laem Taeng var vi ensamma. Förutom att det fanns en fiskodling. Där fanns bara fiskar. Inga människor. Skönt.

LaemTaeng2.jpg

Alltså, den spegelbilden. Den morgonen. Det Fred Flinta-hyreshuset där till höger.

LaemTaeng3.jpg

Lägger mig här under stalaktiterna och funderar en stund..

Cashewnöt.jpg

Men vad nu då? Jo, jag vill bara inflika att så här ser en cashewnöt ut innan den plockas, torkas, saltas och når din närbutik. Cashewnöten lär vara den enda nöt som växer liksom utanpå sin frukt. Hänger som en korv där utanpå.