Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jakten på ljuset

När jag var i Sarajevo nyligen reste jag tillsammans med fotografen Anders G Warne. Han är begåvad, trevlig och noggrann. Han blir sällan helt nöjd, ska kanske tilläggas, men resultatet brukar faktiskt bli riktigt bra.

Nu är det så här, förstår ni, att det här med att resa med fotografer är inte som att resa med vanligt folk. Det är att resa med en människa som ständigt söker ljuset. Det RÄTTA ljuset.

Jag anlände till Sarajevo två dagar innan Anders, och tyckte jag var en duktig kompanjon när jag redan i förväg rekade en plats där man kunde ta en översiktsbild av staden, och noterade vilken tid solen gick ner.
”När man står där uppe på berget och solen är på väg att gå ner”, sa jag och pekade åt honom när han väl var på plats, ”så har man motljus”.
Jag kände mig för en sekund riktigt nöjd över att kunna leverera denna relevanta information, men kom genast ner på jorden igen när Anders svarade:
”Ja, det vet jag väl”.
Han visste redan allt om när solen står var. Han visste även – så klart – var man tog bästa översiktsbilden av stan. Sånt vet han innan han kommer dit. Sån är han.

fotograflapp.jpg

Och ibland när man gått omkring på egen hand ett tag och bestämt träff på hotellrummet en viss tid, möts man av en sån här lapp…