Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Min flörtgalna resekompis

Jag har precis blivit intervjuad av TT om att resa med hund. Svarat på några frågor om vad som krävs (EU-pass, vaccinationer, planering), och hur det är (kul! kontaktskapande! mysigt!).

Efter att ha bilat ner genom Tyskland, Schweiz och Italien och alltså slagit mig till ro på franska rivieran för några veckor, har jag ju börjat få allt mer erfarenhet av vad det innebär att resa med hund. Och inte bara vanlig hund förresten.
Min bestämde sig nämligen för att börja löpa på avresedagen.

En tik löper i tre veckor, men i början är hon inte så där jätteintresserad av att göra barn. Efter någon vecka börjar det däremot hända saker. Någonstans i Italien blev hon den hetaste blondinen i trakten, inte bara enligt sig själv, och inte bara enligt de flåsande hanhundarna som promenerade runt Lago Como. Nej då, även människor fastnade för hennes stolta swag och utropade ”Que BELLO!”, utan att riktigt greppa att hon alltså är en bella. Inte en bello.

Hon har varit så mycket bella de senaste veckorna att jag känt mig mer som orolig tonårsmorsa än hundägare. För här har det flörtats hejvilt, och med alla sorter och storlekar så klart. Hon har trånat efter allt från border collies och cocker spaniels till stora lufsiga blandraser och kortbenta taxar.
Två gånger har jag fått med mig lösspringande hanhundar som en hoppfull svans, ända ner i p-garaget. Den andra gången var det inte utan viss turbulens – då en bjässe nästan tog sig in i hissen med oss…

Men bella donnan Lovis har alltså hållits kort. Den här matten har lärt sig att säga ”hon löper!” på flera nya språk. På engelska heter det ju ”in heat”. På tyska säger man ”sie läuf”, på italienska är hon ”in calore” och här i Frankrike har jag hojtat ”elle est en chaleur!” ett antal gånger, men det hjälper ju bara när hunden har en människa med sig. Om man säger så.
För visst är hon het. Men nu har äntligen intresset för killarna svalnat, för den här gången. Rivierans snyggaste löptik har checkat ut, vanliga Lovis är tillbaka.

Nu är det återigen människorna som lockar mest. För den här hunden kan flörta hon. Flörta sig fram till kel, klappar och köttbitar från restauranger. Flörta sig fram till pratstunder med människor på gator och kaféer. En resekompis med bättre sinne för att skapa kontakt med främlingar får man leta efter.

Hundmöte_Nice_webb.jpg

Litet oskyldigt kärleksmöte i gamla stan, Nice.

Karin_Lovis_crepes_Vence1_webb.jpg

Men det tar faktiskt på krafterna att vara ute och flörta. Då kan man sova en stund när matte äter crepes och tar en öl i den lilla trevliga staden Vence.

Lovis_korv_Valbonne_webb.jpg

Fredagsmarknad i Valbonne. Om det blev nån korvbit till Lovis från den här försäljaren? Ja men gissa…

Karin_Lovis_Nice2_webb.jpg

Och så måste det sägas, en gång för alla: Nice is nice.

Lovis_barn_Paillon_webb.jpg

Här har Lovis skaffat lite nya vänner i den nya parken Promenade du Paillon i Nice. Det var innan polisen sa åt oss att hundar inte fick gå på gräset… (hundvänliga Frankrike…?)

Lovis_butikmys_Nice_webb.jpg

Inget ovanligt alls: butiksbiträden som kastar sig ut från kassan och ner på golvet för att få en stund med en speciell kund.

Lovis_bisous_webb.jpg

Här är det pusstvång! Jag bara följer skyltens uppmaning, i bergsbyn Gourdon.