Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nomadliv i Bremen

Ibland kan det ha sina fördelar att meddela sig om sina förehavanden på sociala medier. Tack vare att jag hojtade till om att jag var på väg ner till Tyskland från Danmark fick jag en inbjudan av Margareta och Bobo Jonilson att komma förbi och bo i deras husbil en natt.

Så jag började måndagen med att korsa Själland, från Helsingör och ner till Lolland. Färjan från Rödby till Puttgarten. In i Tyskland, ut på Autobahn. Fräste iväg ner till Bremen och checkade in hos dessa coola personer, som inte bara är beresta nåt så in i bomben och har gjort så många spännande jobb runtom i världen (på allt från bussfabriker i Asien till polishundförare i Chile), utan dessutom är så härligt modiga att de startar en egen tidning, helt utan uppbackning av något stort förlag, mitt i ”tidningsdödens” era.

Men så brinner de också för det de gör, och det magasinet handlar om.
Nomadliv, som tidningen heter, handlar om resor med husbil. Med betoning på just resandet, destinationerna och människorna som reser med husbil. Inte tekniken och prylarna så mycket – det finns redan tidningar som koncentrerar sig på det.

Första numret är ute nu, och prenumerationer eller lösnummer kan beställas på deras hemsida, http://nomadliv.se

Det var mysigt att få ”komma hem” till Bobo och Margareta, och söta hunden Cheeta (husbilen stod på http://stellplatz-bremen.de). Att komma fram till en middag, lite vin, en massa snack och en soffa att sova på. Och vakna upp till en solig morgonpromenad vid floden.

Margareta cyklade iväg (ja, självklart har de två cyklar med sig – det finns dock andra som stoppar in en hel – om än liten – BIL bak i husbilen) genom koloniområdet och köpte färskt bröd på ett bäckerei och sedan blev det finfrulle i husbilen. Inte helt fel, det där nomadlivet.

Tilltugg.jpg

Tilltugg.

Matlagning.jpg

Så många matlagningsintresserade, så lite plats.

LovisCheeta.jpg

Kompisar från förr. Cheeta är vad som brukar kallas en "papipoo", det vill säga en blandning mellan papillon och pudel. Hon är smart, snabb och en jäkel på att jaga ekorrar. Det här var för övrigt så nära vi kom att bygga en sån där djurpyramid som i bröderna Grimms "Stadsmusikanterna från Bremen".

Nomadliv1.jpg

I soffan: Bobo, Cheeta, Margareta. Under bordet: Lovis. På bordet: Den där frullen. Med jordgubbar och allt.

BoboMaggan_glada.jpg

Jomen lite galen måste man nog vara för att starta en egen tidning.

CheetasSvit.jpg

Cheeta fungerar också som korrläsare på tidningen. Självklart har hon en egen svit. Under soffan.