Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nu är uniformerna här!

Som ett led i Egmonts arbete med att ”synas i alla kanaler” satsar man nu på att stå ut från mängden även fysiskt. Frilansare omfattas också av den nya strategin, och reportern Karin Wallén och fotografen Johan Marklund är först ut att prova de nya arbetskläderna, under en reportageresa i Thailand för Vagabond och Utemagasinet.

Det har talats en hel del om ”brand recognition” och varumärkesbyggande, men att uniformerna skulle ha effekter för själva utförandet av jobbet var mer oväntat. Något av en bonus, faktiskt.

– Det känns som att arbetet har blivit mer strukturerat och mindre impulsivt, jag har nog effektiviserat mitt fotograferande med ungefär 250 bilder mer per dag kontra utan uniform. Jag har även kunnat jobba med högre iso-tal och snabbare slutartider, säger Johan Marklund.
Han är iklädd brandgul skjorta vars syntettyg fladdrar lätt i vinden på Nai Yang beach på norra Phuket.

Karin Wallén tycker också att arbetskläderna haft positiv effekt på arbetet.
– Framförallt känns det seriöst. Jag tror folk tar oss mer på allvar om vi har en tydlig avsändare, och det känner jag att vi har nu. Det finns ingen som inte känner igen oss efter de tio dagar vi nu tillbringat i…i…ja, där vi är.
Hon gör en liten minnesanteckning i blocket hon håller i ett stadigt grepp i ena handen och kisar lite mot den brännande solen. Svettfläckarna i armhålorna tycks inte bekomma henne.

– Det har ju varit mycket snack om rödskjortor och gulskjortor men jag är glad att det blev en riktig signalfärg på fotografen, som annars har en tendens att försvinna. Den egna gröna varianten med hyddor och palmer är förstås också bra när man vill smälta in. I typ djungeln. Det blir nog bra det här.

Seriösaskjortor.jpg

Uppskjortade i Thailand? Fotografen Johan Marklund och reportern Karin Wallén är nöjda efter en testvecka med den nya Egmontuniformen. Inköpsställe: 7 Eleven, Chiang Mai, Thailand. Pris: 65 Baht (14,50 kr).