Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Skrivmaskinernas återkomst

Retro är hett. Retro är rätt. I alla fall en torsdagkväll i månaden, i Vancouver. Första torsdagen varje månad hålls en så kallad Letter Writing Club på den trevliga lilla butiken The Regioinal Assembly of Text, i södra änden av Main Street, i området Mount Pleasant.

Klockan 19 slås portarna upp, och då har redan en liten kö bildats. En kö av ivriga människor som är redo att kasta sig över någon av de cirka 15 skrivmaskinerna som ställts fram i lokalen.
Vissa är där av nostalgiska skäl. Andra har aldrig ens testat en skrimaskin och måste be om hjälp. Var sitter returknappen, liksom?

Snart är det full aktivitet på maskinerna av märken som Remington, Underwood och Smith Corona. Man dricker te och äter kakor, och man slamrar och hamrar med pekfingrar mot knattrande tangenter.
Minns ni ljudet?

Typewriter2.jpg

Te, kakor och skrivmaskiner. Nostalgiafton på Regional Assembly of Text.

Retrotelefon1.jpg

Och se här! På Hotel Zed i Victoria, på Vancouver Island har man inte bara två skrivmaskiner till skrivsugna gäster i lobbyn, utan även rumstelefonerna går i samma retrostil…

Retrotelefon2.jpg

…och för säkerhets skull finns en tydlig How To-guide uppnålad på väggen. Gillar särskilt sista punkten. Om du fortfarande inte fattar hur man använder den där märkliga apparaten med nummerskiva och skruvad sladd så kan du alltid hålla din mobil mot den här krumeluren så får du en mer utförlig guide. Krumelur. Jag vet inte ens vad de där märkena man riktar mobilen mot kallas. Det var enklare förr. En telefon var en telefon.