Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Snyggingen Comosjön

Det är så förbannat vackert när man kör in att man måste anstränga sig för att hålla ögonen på vägen. Comosjön, i norra Italien, ligger inte långt från schweiziska gränsen, och det var den vägen jag kom.

Gröna, lummiga berg omsluter sjön, som är formad som ett uppochnedvänt Y på kartan. Jag bodde alltså i staden som också heter Como, och som ligger längst ner i den västra av Y:ets armar. Där vilar en semesterstämning som bara sköljer över en. Åtminstone var det så för mig, för några dagar sedan, när jag stannade för ett sista stopp på väg ner till franska rivieran.

Efter att ha snurrat omkring ett litet tag med bilen hamnade jag mitt i stan och chansade på hotellet Tre Re, som sa – visst, vi har ett enkelrum. Hunden är välkommen. Och jag sa: puh.
Sen tog jag med jycken ut och flanerade så som man gör vid Comosjön. Och spanade förgäves efter George Clooney förstås, som ju har en villa någonstans häromkring.

En liten observation förresten: Så fort jag passerat gränsen från Schweiz och in i Italien blev trafiken hetsigare. Härligt att vi har olika länder med olika klimat och mentalitet i Europa. Det gör det bara roligare att resa 🙂

Como1.jpg

La bella Italia. Förutom att vara en skönhet och ett andra hem åt skådespelaren George Clooney, är Comosjön känt för att det var här Mussolini greps, den 27 april 1945.

Como2.jpg

Flanera. Strosa. Promenixa. Sånt man gör runt Comosjön.

Como3.jpg

Lovis tyckte det var intressant att notera att även vattnet tycktes ha lite mer, vad ska vi säga – attityd – i Italien.