Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Strosa i Strasbourg, swisha genom Schweiz

Det var dags att äta i Strasbourg. Så som det ju är ibland. Men jag hade ingen aptit. Jag hade egentligen ingen vidare aptit i Moseldalen heller, men det gick ju ner i alla fall.
Men i Strasbourg bara växte tuggorna av den där lunchpajen i munnen på mig. Lämnade den halväten och strosade iväg till katedralen, för finns det en katedral i kvarteret vill man ju se den. Ha sett den.
Sedan höll jag på att klappa ihop. Fick pausa och sitta en stund när jag riktade in mig på Ibis hotel, som ju brukar kunna ta hundar på en del rum. Insåg liksom att jag kanske inte skulle komma längre den där dagen, trots att jag hade tänkt ta mig ut i Alsace vindistrikt innan nattning.
Jag mådde skit helt enkelt. Och tänkte att jag måste ha fått i mig en dålig macka i Tyskland eller nåt.

Efter en stunds ska-jag-spy-eller-inte-dividerande bestämde jag mig ändå för att köra iväg till en camping jag kollat in på nätet. Den ligger i byn Bergheim, ca 45 minuter utanför Strasbourg, och herregud vad glad jag är att jag åkte dit. Mycket billigare än nåt mitt-i-stan-hotell, och ett mysigt ställe att hänga på. Camping du Vignoble heter stället (http://alsace-location-tourisme.com) och är ett familjeägt litet ställe med trädgård, några husbils/husvagnsplatser och ett par lägenheter, mitt bland villorna och vinodlingarna. För i Bergheims utkanter är man verkligen mitt i vinodlingarna. Och villorna. Alltså – det är som att vara i ett villakvarter där alla odlar vin, helt enkelt, och det är lugnt och skönt. Precis vad man behöver när man fått nån parasit med sig från Thailand.

För det var det jag hade. En parasit från den thailändska djungeln, I pressume. Fotografen jag var i Thailand med nyligen hörde av sig från SÖS, där han satt med två bajsrör (japp, rör med bajs i) och väntade på att testas. Han var också sjuk. Vi hade ju varit i djungeln vi. Och ätit plantor. Varit på ”överlevnadskurs” minsann.
Det visade sig vara giardia.

Men det visste jag inte då. Då när jag bestämde mig för att ta snabbast möjliga väg ner till rivieran. Den går rakt genom Schweiz. Så jag swishade genom landet med de mäktiga vita topparna, den smarriga chokladen och de flashiga armbandsuren. Jag betalade 40 euro till schweiziska staten för resan – för så mycket kostar det att få en klisterlapp på bilen som tillåter att man använder landets motorvägar. Den klisterlappen gäller resten av året, så jag får väl återvända och köra lite till. Nån gång när en thailändsk parasit inte håller på att vända magen ut och in.

katedral2.jpg

Katedraler är ofta stora och har en tendens att simma ur bild. Den i Strasbourg är inget undantag.

Bergheim1.jpg

Bergheim, Alsace. Här växer alltså vinet upp. Eller vindruvorna. Mitt i vad som ser ut som ett villakvarter.

Bergheim3.jpg

Centrala byn är göllig också.

Bergheim4.jpg

Villa, vin och vovve. Fast nu är det vovven som har simmat ur bild.