Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Take-away-öl med påtår

British Columbia har länge attraherat vinkännare till Okanagan, provinsens vindistrikt – men nu är frågan om inte den nya mikrobryggeritrenden av öl lockar ännu mer folk.

Lite efter sina amerikanska västkustgrannar nere i Portland och Seattle har bryggeriscenen i Vancouver under senare tid formligen exploderat. Bara i år öppnades 28 nya mikrobryggerier i British Columbia, som nu sammanlagt har strax under hundra stycken.

I Vancouver finns ett flertal pubar som brygger sin öl på plats – och tack vare en lagändring för ett år sedan får man numera även sälja take away-flaskor för påfyllning i samma lokaler.

Man köper alltså en flaska, en Growler, första gången man köper med sig en öl hem. Nästa gång tar man med den, och kan fylla på direkt från puben/bryggeriet, till en mindre summa. Trevligt!

Brassbatflight.jpg

Ofta kan man köpa en "flight", en avsmakningsbricka med tre-fyra ölsorter. Här har vi en "brassbat" på bryggeriet Brassneck, beläget i ett område där många bryggerier låg förr i tiden, och där man nu ser nya mikrobryggerier födas.

Growler.jpg

Minsta sortens growler på Brassneck rymmer 473 ml och kostar runt 45 kronor första gången du köper en fylld flaska. Sedan kostar påfyllningen cirka 25 kronor, lite beroende på ölsort. För mig blev det en Ten times Ten APA, American Pale Ale. Flaskan blir en bra souvenir. På baksidan finns en brödrost avbildad. Bara en sån sak.