Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Restipset: Battambang, Kambodja

Omringat av vattenfall och graciösa berg ligger Battambang, Kambodjas tredje största stad. Med sina koloniala byggnader och avslappnade attityd är staden det perfekta alternativet för de som uppskattar landets lugnare tempo men inte är redo att avsäga sig moderna bekvämligheter.

I Battambang med omnejd finner du vackra vandringar, grottor, antika tempel och ett ”bambu-tåg”. I tillägg finns det en brett utbud av mysiga caféer, lokal och västerländskt mat och sevärdheter i form av museum och cirkus. Du kan ta dig hit med en mängd olika alternativ; buss, minivan, bil eller motorcykel. Med minivan, buss och bil tar resan mellan 5-7 timmar beroende på vilken hastighet man håller. Med motorcykel är det rekommenderat att vara på den säkra sidan och ta det lite lugnare, eventuellt dela upp de ca 300 km emellan Phnom Penh och Battambang.

Tre sevärdheter i Battambang:

Blue Mountain - Battambang - www.MatiasAndres.com.jpg

Blue Mountain

På vägen till Pailin ligger Blue Mountain, ett populärt för både Khmerer och turister. Här trängs barnfamiljer och grabbgäng runt det kalla vattenfallet och turas om att kana nedför berget. Vi besökte det under Pchum Ben och därför var det lite extra trångt men likväl värt att besöka. Du betalar 1$ för entré och ytterligare några riel för parkering.

Wat Banan - Battambang - www.MatiasAndres.com.jpg

Wat Banan

Ungefär 30-45 min utanför Battambang ligger Wat Banan, ett välbevarat buddistiskt tempel. Området är inte stort men imponerande och vackert. För att komma upp till toppen beger du dig ungefär 350 steg uppför berget och betalar 3$ i entré för tre tempel i närheten. Köp vatten på vägen upp och missa inte en svalkande kokosnöts-glass när du tillbaka vid bergets fot.

Bat Cave - Battambang.jpg

Foto: Ignatius Dugary Poppigen

Bat Cave / Sampeou Mountain

Vid foten av Sampeou Mountain kan man vid varje solnedgång se ett otroligt fenomen när miljontals av fladdermöss lämnar sin grotta och beger sig ut i natten. Man kan fortsätta uppför berget till fots eller på motorcykel och uppleva en vacker vy över landskapet. Akta dig för aporna som kan bli aggressiva om du har något ätbart inom räckhåll för dem.

Battambang - Kambodja - www.MatiasAndres.com.jpg

Denna text hittas även på:

www.MatiasAndres.com och min Facebooksida där du hittar en härlig video från landsbygden. Hör gärna av dig om du kommer till mina delar av världen 🙂