Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Soluppgång över Angkor Wat

Ljusblå och gula sken från mobiltelefoner dansar fram och visar vägen över knaggliga stenar. Stundtals försvinner ljuset ned över kanten och ett stilla vatten skymtar. Med några få felsteg hamnar man i vattensamlingen som omringar Kambodjas utan tvekan mest besökta tempel: nationalklenoden Angkor Wat. Sakta strömmar fler och fler människor över de nästan tusenåriga stenarna och möts av försäljare med inplastade menyer som erbjuder både varmt kaffe och maträtter.

De som släpat med sig kamerastativ försöker ställa upp dem på den lerplätt som sticker ut från den lilla dammen framför det stora tempelkomplexet och det dröjer inte länge innan det ett högljutt sorl stiger från den växande gruppen. Japanska, kinesiska och engelska röster blandas med småländska och nordnorska dialekter. Det är svårt att avgöra när den becksvarta morgonen övergår till gryning men plötsligt syns silhuetterna av Angkor Wat och känns som ett lika självklart inslag som de pigga försäljarna som delar ut Nescafé. Kamerablixtar lyser upp återstoden av gårdagen och ett sus går igenom publiken när en drone svävar över allas huvuden.

Soluppgången över Angkor Wat
är en perfekt start på en dag av utforskning bland ruiner och skänker den dos av magi som man behöver. Kaffe ingår ej.

Reseinspiration Kambodja Angkor Wat www.MatiasAndres.com.jpg
Restips Angkor Wat Kambodja www.MatiasAndres.com MatiasAndres Travel Resa Asien.jpg
Backpacking Asien Kambodja Besök Angkor Wat www.MatiasAndres.com.jpg
Besöka Angkor Wat Pris Kambodja www.MatiasAndres.com.jpg

Häng med i de kommande dagarna när jag tar en närmare titt på ruinområdets mest kända tempel och tipsar om detaljerna som många besökare missar.