Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bangkoktips: Mina fem favoriter

Ute efter mina bästa Bangkoktips? Här listar jag mina fem favoriter i huvudstaden

bangkok tips reseskribent matias.jpg

Wat Pho besökts helst med en god vän eller två. Foto: Matias Andres

1. Tempel, konst och thailändsk arkitektur

Många av mina Kambodja- och Thailand tips innehåller en mängd av kultur och tempel där den min personliga vinnare är Angkor Wat. Hela Sydostasien är dock fullt av vacker arkitektur och Bangkok är inget undantag. Här trängs modernt med antikt och det finns mängder av intressanta hus och imponerande tempel värda ett besök. Själv gillar jag Wat Pho som är beläget bakom Det Kungliga Palatset. Där hittar du bland annat den liggande guld-Buddha som byggdes 1832. Statyn är imponerande 15 m hög och 46 m lång.

Missa inte: Jim Thompsons House, ett konstgalleri och före detta bostad till en av de mest prominenta karaktärerna i Thailand under 50- och 60-talet. Jim Thompson var en starkt bidragande faktor till räddningen av den thailändska silkesindustrin och en stor samlare av konst. Han försvann under mystiska omständigheter i Malaysia och hans bostad kan nu besökas och beundras året runt. Pris: 150 THB, inklusive guidad tur.

2. Bangkoktips: Massage

En av mina bästa Bangkoktips är återkommande massagebesök. Thailand har en långt gången kultur av denna helande avslappning. Har du ryggproblem eller ömma fötter efter att ha vandrat runt i Bangkok? Ta en skön fotmassage eller få din rygg masserad medan du sluter ögonen eller tittar på den ström av människor som passerar vid varje given sekund i denna sömnlösa stad.

Prisexempel: 130 – 150 THB för 30 minuter fotmassage.

3. Gatumat i Bangkok

Restauranger i all ära, men om du vill äta riktigt gott gör du bäst i att sikta in dig på gatumat i Bangkok. Oberoende av vilket område du befinner dig i kommer du att ha ett brett utbud med allt ifrån kyckling och grönsaker till skorpioner och bläckfisk. Det finns inget bättre sätt än att helt enkelt testa sig fram och upptäcka sina personliga favoriter.

Missa inte: Allt med kokosnöt! Både gott och nyttigt!

bangkok tips gatumat i bangkok www.MatiasAndres.com.jpg

En spännande mix vid kajplats åtta. Foto: Matias Andres

4. Bangkoktips: Koh San Road

Jag har ett komplicerat förhållande till gatan som kommit till att definiera backpacker-kulturen i Sydostasien. Säga vad man vill, en lista över bästa Bangkoktips är inte komplett utan en omnämning av denna galna gata där gatuförsäljare, tuk-tuk-förare och unga backpackers trängs. Hitta en plats för att betrakta spektaklet med en fruktshake i handen men shoppa någon annanstans, här är priserna oftast lite dyrare och försäljarna är vana vid att förhandla.

5. Det oväntade

Det går inte att sätta fingret på Bangkok, vilket gör staden till en rejäl vattendelare bland dess miljoner av besökare. Staden blir vad du gör den till och det är endast din fantasi som sätter gränserna. Ju mer du utsätter dig för staden, desto mer kommer den ge dig. Var inte rädd för att vandra runt på dagen och besöka små gränder och obskyra affärer. Varför inte ta en båttaxi och hoppa av någonstans på måfå? Ha din adress nedskriven och åk tillbaka innan mörkret faller så slipper du utsätta dig för onödiga faror, var dock inte rädd för att gå vilse i Bangkok, det är oftast då du hittar din nya favoritställen.

Bangkok tips flodtaxi resa till thailand.jpg

Båttaxi – en personlig favorit ♥

Gillar du mina Bangkoktips? Se till att kika in min växande lista över restips i Thailand, Kambodja, Vietnam och resten av Asien på www.MatiasAndres.com

Häng även med på -min Facebook-sida- för att få bilder och historier från mina delar av världen 🙂