Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fly till Pai i norra Thailand

Alla som reser runt i Thailand kommer någon gång att stöta på någon som exalterat säger att ”du bara MÅSTE besöka Pai”. Jag har varit en av dem och runt hela Sydostasien kommer du garanterat finna fler Pai-älskare. Vad är det då som gör denna sömniga lilla stad så omtyckt och populär? Kan det vara den överhängande lukten av marijuana, den solvarma ölen eller är det de friska bergvindarna och obegränsade tillgången till fruktdrinkar som lockar? Det är upp till dig att ta reda på.

Pai har växt från att vara hippie-folkets givna val i Thailand till att bli en samlingsplats för kinesiska turister, unga backpackers och hipsters. Oroa dig inte, det finns fortfarande gott om plats för alternativa livsstilar men sanningen är att även företag har upptäckt Pais kommersiella potential och det börjar synas.

En promenad genom Pai’s mest välbesökta gata, Walking Street, vittnar om detta. 7-Eleven och Western Union samsas om plats med handgjorda smycken och gatumusikanter, detta är nödvändigtvis inte något dåligt. 7-Eleven är exempelvis en välkommen tillflyktsplats när värmen blir alldeles för påtaglig och många av de nya bekvämligheterna gör det enklare för oss som lever som digitala nomader. Följ med när vi tar en närmare titt på denna pärla i norra Thailand.

pai-norra-thailand.jpg

Pai Canyon, Pai, Thailand

Pai Canyon

Pai Canyon ligger ca 8 kilometer ifrån Pais centrum och går att nå med bil, scooter eller cykel. Området består av slingriga vägar med stup på båda sidor och är inget för den höjdrädda. Det är dock en vacker promenad och en populär plats att tillbringa solnedgången vid. Du får också en vacker vy över Pais natur och om du har spring i skorna kan du spendera tid på utforska alla småvägar. Kom ihåg att ta med dig vatten, lite snacks och se till att ha på dig skor med bra fotfäste.

pai-i-norra-thailand.jpg

Fiska piraya, Pai

Allt i norra Thailand tycks gå med snigelfart och vad passar då bättre än att greppa ett spö och gå och fiska? I Pais egna ”Piranha Fishing Park” kan du bekanta dig närmare med en mängd av olika fisksorter, allt ifrån de små och livsfarliga pirayorna till stora catfishes på flera kilon. Vi lyckades få upp en rejäl baddare när vi var på besök, gör ett besök på min Facebook-sida för att se filmen!

Parken öppnar klockan tio och stänger klockan sex på dagen. Du betalar 100 THB per person för 1-3 timmar och då får du ett spö och en hink med bete inkluderat. En heldag kostar 200 THB per person. Du kan själv välja att köpa till olika extrabeten, vi valde några thailändska korvar och det fungerade fint. Passa även på att äta i restaurangen som är känd för sin hemlagade lasagne.

pai-norra-thailand-2.jpg

Scooter i Thailand

Pai är inte särskilt stort men det finns mängder av saker att se och uppleva. Att hyra scooter Thailand kan kännas olustigt, speciellt om du inte har några tidigare erfarenheter från att köra. Du har säkerligen också hört talas om den tragiska olyckan på Koh Phangan som drabbade Boråsaren Marcus Millberg. Om du vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder och kör på lugna platser behöver du dock inte riskera ditt liv för att besöka Pais otaliga vattenfall och mysiga caféer runtom i staden.

Relaterade inlägg:

Hyra scooter i Thailand” – Vad ska man tänka på?
Med livet som insats” – Om att köra scooter i Phnom Penh, Kambodja

pai-norra-thailand-matias-andres.jpg

Träna muay thai i Pai

Ingen lista över tips i norra Thailand och Pai kommer vara komplett utan minst en referens till att träna muay thai. Träning är en av anledningarna till att Pai ständigt är på min lista över mina resmål i Sydostasien. För 8000 THB i månaden får man tillgång till att träna muay thai två gånger om dagen på Charn Chai Muay Thai, en perfekt plats att få en introduktion till Thailands mest populära sport. Det är också ett bra sätt att träffa nya vänner på och hålla sig i form medan man reser.

Relaterade inlägg:

Konsten att klå ett lejon” – Träna utomlands, träna muay thai!
Slåss för rätt sak” – Gigo går in i ringen och slåss för första gången i Chiang Mai
Träna utomlands och håll dig i form” – Enkla träningsrutiner på resande fot

Är det fortfarande värt att bege sig till Pai?

Ja, utan tvekan! Det är en vacker plats som trots sina förändringar fortfarande behåller sin charm. Bege dig bort ifrån stadens lilla centrum och du kommer hitta platser att förälska dig i. Ovanstående lista är lång ifrån komplett och du kommer finna att Pai har en mängd av mysiga överraskningar för dem som går på upptäcktsfärd.