Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mina bästa resebilder: Oscar Axén

mina bästa resebilder oscar2.jpg

Ett träd ramar in solnedgången över Pai Canyon.

Musiken från Easy Tiger Hostel i Phong Nha letar sig ut över gatorna och allt fler backpackers samlas för att ta del av gratisbuffén som delas ut. Överallt sätter sig hungriga resenärer ned och trängs med sina vita papptallrikar. Jag hamnar bredvid två killar som ser märkligt bekanta ut och det är först när den ena utav dem säger att jag liknande en kompis hemma i Norge som bitarna faller på plats.

Efter ett par rundor runt i Asien är det inte konstigt att man stöter ihop en eller flera gånger med samma backpackers. Att träffa på folk som varit hemma hos en i Oslo, i en nationalpark i Vietnam, hör dock inte till vanligheterna. Jag träffade Oscar och hans vän Sebastian i Phong Nha.

Ett och ett halvt år senare korsas våra vägar igen, denna gång i norra Thailand.

Oscar och hans flickvän landade i Bangkok i början av januari och har sedan dess hunnit med att spendera tid i både den thailändska ön Koh Lipe och Penang i Malaysia, där de också skaffade sina thailändska visum. Efter lovord från vänner och bekanta begav de sig till Thailands norra delar för att slippa de mer turistiga öarna i söder och ta del av ”den sömniga atmosfären, och de vackra landskapen”. Att Pai även bjuder på grym mat och att han ostört kan ägna sig åt både muay thai och fotografering är ett rejält plus i kanten.

Följande är en del av en serie inlägg där vi får ta del av talangfulla resenärers bästa resebilder från deras favoritresemål:

Mina bästa resebilder: Oscar Axén

mina bästa resebilder oscar3.jpg

En vattenbuffel på risfälten i Pai
mina bästa resebilder oscar4.jpg

”Nam Lang floden mynnar ut genom Tham Lod grottans sydliga öppning, vid den lilla byn Soppong ca. 50km från Pai. Solnedgången utanför kombinerat med trädens reflektioner färgar floden smaragdgrön och lyser upp de spektakulära stalaktiterna ovanför. Framför den lilla dammen nedanför sitter våra guider på sina bambuflottar, i väntan på att ta oss tillbaka genom grottan.”

mina bästa resebilder oscar.jpg

”Vid Tham Lod grottans södra mynning cirkulerar över 200.000 svalor vid solnedgången. Virvlandes som i en tornado vid flyger de in, hundratals åt gången, i grottan för att spendera natten klängandes vid takets stalaktiter.”

mina bästa resebilder oscar5.jpg

En Gibbonapa slappar på räcket till en hängbro i Mae Hong Son-distriktet.

Har du resebilder som du vill dela med dig?
Skriv ett meddelande på Facebook där du också kan se resten av Oscars bilder från Pai.