Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Här är dina rättigheter vid försenat flyg

Av Posted on Inga taggar 0

De flesta av oss har varit med om försenade flyg (inte minst jag själv när jag skulle resa hem från Bulgarien till Sverige så här i coronatider!). Dock har det visat sig att det är få som vet om vilka rättigheter de har i samband med dessa situationer.

Som tur är har jag en mamma som har full koll på just detta – när och av vem man kan få ersättning – annars hade gått miste om en hel del pengar genom åren.

I och med att vi befinner oss i en minst sagt osäker tid vad gäller resande kan det vara bra att veta vilka rättigheter du har i samband med en försening eller avbokning samt vilken ersättning du kan kräva.

6 måsten för att kunna jobba och resa

Av Posted on Inga taggar 0

Något jag lagt märke till under tiden jag rest och jobbat samtidigt är vilka prylar som underlättar mitt arbete. De kan dels hjälpa mig att fokusera samtidigt som de är guld värda under själva resan.

I detta inlägg tänkte jag dela med mig av sex saker jag inte kan vara utan när jag reser och jobbar. Om du är eller vill bli digital nomad rekommenderar jag att du investerar i dessa saker – de kommer att göra ditt arbete (och liv) så mycket enklare.

1. Högkvalitativa hörlurar

Är du intresserad av att resa och jobba kan ett par hörlurar
med brusreducering vara en värdefull investering på flera sätt.

5 tips för roadtrip i Sverige

Av Posted on Inga taggar 0

Något som jag tog upp i mitt förra inlägg och som jag inte riktigt kan släppa är att upptäcka mer av Sverige i sommar. Trots att jag varit i livet i snart 27 år har jag aldrig faktiskt varit norr om Dalarna. När världen är så stor är det lätt att ta sitt eget land för givet.

Att köra en roadtrip i Sverige 2020 ligger perfekt i tiden.
Dels eftersom världen förmodligen kommer att vara begränsat ett tag framöver
och dels eftersom jag längtar till Sverige mer än någonsin efter fyra månaders
jobb i Bulgarien. Det är svårt att slå svensk vår och sommar.

Kreditkort på resan – Bra eller dåligt?

Av Posted on Inga taggar 0

Eftersom jag numera är en självutnämnd ekonomiexpert har jag gjort en del research kring
kreditkort och resande under åren. Tidigare tänkte jag att kreditkort enbart är
en belastning för den privata ekonomin, men faktum är att de kan vara mycket
förmånliga – framför allt för den som reser ofta (precis som jag).

Nu när min vardag i Bulgarien enbart består av hårt arbete tänkte jag passa på att dela med mig av mina kunskaper. Nedan ska jag berätta om hur vissa kort göra din resa både billigare och tryggare.

Jag vill dock passa
på att nämna att kreditkort kan leda till betalningssvårigheter om de inte
används på rätt sätt.

Får vi resa i sommar?

Av Posted on Inga taggar 0

Denna artikel innehåller sponsrade länkar.

Något som många funderar över i dessa osäkra tider är huruvida vi kommer att få resa i sommar eller inte.

Som det ser ut nu – när Coronaviruset slår skoningslöst mot folkhälsa och ekonomi världen över – ser läget ganska mörkt ut.

Innan pandemin var världen aldrig lång borta. Vi reste tvärs jordklotet för att besöka nya kulturer och vidga våra vyer. Vi tog oss lite längre för varje år. Ingenting var omöjligt.

Nu står vi minst sagt framför en utmaning där vi noggrant måste tänka igenom varje beslut vi fattar –

En Coronauppdatering från Bulgarien

Av Posted on Inga taggar 0

I morse tittade jag och Marcello på Nyhetsmorgon där en läkare i psykiatri som satt isolerad i Paris talade om hur viktigt det är att försöka tänka positivt i dessa oroliga tider.

I detta inlägg tänkte jag därför ge dig mina bästa tips på hur du kan behålla ett positivt humör, trots den omgivande krisen. Självklart slänger jag även in några tips på saker att göra för den som befinner sig i karantän.

Innan jag går in på det ska jag dock bjuda på en liten
COVID19-uppdatering från Bulgarien, där vi för tillfället sitter fast.

Studera på distans och förbättra din företagsamhet

Av Posted on Inga taggar 0

När jag blev egenföretagare blev ett av mina främsta mål
automatiskt att inspirera andra att göra samma sak. Jag har sagt det förut och
jag säger det igen – det är en helt fantastisk känsla att vara sin egen chef.

Även om jag jobbar mer än någonsin – och framför allt hårdare än någonsin – så har jag aldrig varit lyckligare och mer motiverad. Att vara egenföretagare är helt klart den största utmaningen jag stått iför, men samtidigt det mest lärorika jag varit med om.

Personligen har jag ingen utbildning i ryggen, även om jag
absolut hade velat ha det.

11 tips för digitala nomader som vill spara pengar

Av Posted on Inga taggar 0

En fråga jag ofta får som digital nomad är ”Hur har du råd?”. I detta inlägg tänkte jag svara på denna fråga en gång för alla – det är inte så häpnadsväckande som man kan tro.

Visst är det ofta kostsamt att befinna sig på resande fot. Som digital nomad har man fördelen att faktiskt kunna tjäna pengar när man reser, men för den som befinner sig i uppstartsfasen kan det vara tuffa tider – tro mig.

Personligen har jag en hel del erfarenhet av att jobba på resande fot – även med en mycket begränsad budget.

Välförtjänt spa-dag på Aqua House i Sveti Konstantin

Äntligen har jag fått en stund över (eller snarare tagit mig tiden) att uppdatera bloggen här på Vagabond.

De senaste månaderna har varit vansinnigt hektiska för min del. Det här livet som digital nomad är ingenting att leka med. Jag har bland annat lagt till ytterligare tre projekt i mitt redan fullspäckade schema, ett vanligt beteende bland oss entreprenörer.

Och just det, numera bor vi i Bulgarien. Eller vi kommer i alla fall göra det fram till april, då vi åker hem till Sverige innan vi tänkte köra en eurotrip i sommar – med TÅG. För min del är detta ren och skär lycka,

Mina bästa tips för Varna, Bulgarien (2020)

Av Posted on Inga taggar 3

Låt mig berätta om staden som ligger närmast mitt hjärta.

Det finns få saker jag älskar så mycket som jag älskar min andra hemstad, Varna. Denna dolda pärla som ofta glöms bort har så mycket mer att erbjuda än vad man kan tro.

Sedan jag var 8 månader har jag åkt fram och tillbaka till Varna varje år, vilket inte är så konstigt med tanke på att jag har familj där.

Jag är alltså född i Sverige, men vistades i princip lika mycket på Varnas ojämna gator och solbadande stränder som jag gjorde i det nyklippta gräset framför vårt pittoreska,