Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

För varmt med finstickad tröja – i februari

Något som fortfarande är ganska ovant för mig här på Malta är värmen och ljuset. Visst, lägenheten kan bli lite kall då och då, och framför allt väldigt fuktig, vilket kan vara lite obehagligt ibland när man är van den svenska torra luften. Men vi börjar vänja oss och raggsockorna har varit våra allra bästa vänner under Maltas vintermånader. Vi klagar dock inte eftersom vi lever i ett land med så underbart många soltimmar och så varma härliga vinterdagar. Det kompenserar för lite fuktiga lakan helt enkelt.

Idag fångade vi dagen, packade drönaren, kameran och hoppade på bussen mot Valletta Waterfront för att filma och promenera lite. Oj, så vacker den sidan av halvön är, särsklit under soliga dagar. Idag var det faktiskt så varmt att man kunde strosa omkring i bara t-shirt! Jag, med mina svarta jeans, svarta stickade tröja och boots tyckte det var på tok för varmt (jag är ganska duktig på att alltid vilja ha det lagom).

Detta har varit en helt perfekt lördag och jag tänkte faktiskt visa den i bilder här nedanför!

Såhär ser Valletta Waterfronts fasad ut. Så glatt och härligt! Och typiskt maltesiskt såklart.

Vi stannade till för en lång asiatisk lunch i skuggan (som sagt, vansinnigt varmt) och samtalade om våra framtida projekt.

Vi beställde in underbara vegetariska vårrullar. En av världens godaste förrätter i mitt tycke! 3,80 EUR kostade dessa godingar.

California rolls i sitt esse. Gillar du sushi lika mycket som jag gör är Wasabi Sushi Express verkligen stället du bör besöka. Här hittar du riktigt god sushi och dessutom är menyn väldigt varierad. Fantastisk sushi till ett superpris helt enkelt. Åtta California rolls mättar din mage för bara 5,50 EUR.

Efter lunchen tog vi hissen upp till Upper Barrakka Gardens i Valletta. Detta kostar dig 1 EUR och tar dig snabbt upp till Vallettas vackra trädgård, vilket kan vara värt om man är lite trött i benen (eller om det är 500 grader celsius) och inte orkar gå hela vägen upp.

Utsikten ifrån Upper Barrakka Gardens är storslagen.