Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jobblivet på Malta

Det är inte bara skratt och glada dagar här på Malta, även om man kan tro det. Som nu till exempel. Först nu har jag fått tid att blogga och klockan är alltså 23.37 på en lördag. Jag har helt enkelt haft så mycket jobb den senaste veckan att jag börjat bli lite snurrig i huvudet. Dock är det såklart inte alltid såhär, utan mängden arbete man har som frilansande skribent varierar en hel del. Nu har jag till exempel valt att jobba lite extra hårt (därför sitter jag framför datorn och sliter en hel lördag) för att spara ihop lite extra pengar till en resa längre fram. Och det är ju hur bra som helst egentligen.

Livet som frilansare på en Medelhavsö har faktiskt överträffat mina förväntningar. Tidigare kunde jag känna ren och skär ångest, beroende på vilken dag i veckan det var. Vi alla har nog någon gång blivit drabbade av den kända söndag- och framförallt måndagsdeppen. ”Snart är det helg!” tänker man på onsdagen och räknar ner timmarna tills man får gå hem för dagen. På fredagen var man på toppen av livet! Så kände i alla fall jag och det var verkligen inget liv för mig. Nu för tiden vaknar jag av mig själv, men morgonljuset som skiner in genom persiennerna kanske hjälper mig lite på traven. Jag får äta min frukost i lugn och ro och lägga upp min arbetsdag precis hur jag vill. ”Oj, vad fint väder det var idag! Ska vi hitta på någonting istället för att jobba?” är en mening som är riktigt lyxig att få använda.

Hur som helst, jag ville bara titta in och säga att uppdateringen kommer ske mer frekvent framöver för detta håller ju inte. Idag, förutom att jobba, så slog jag och Marcello oss ner på den lilla men underbara cafébaren Charles Grech som ligger strax efter Vallettas stadsportar och diskuterade våra framtida reseprojekt, som förövrigt är SÅ spännande att jag blir alldeles pirrig.

Något som är extra bra med Malta är att du oftast kan hitta en riktigt god cappuchino för bara 1,50 EUR, vilket är ganska stor skillnad mot vad samma kopp kostar i Sverige.

Inom kort kommer ni få ett komplett inlägg om årets mest romantiska högtid som infinner sig nästa vecka – nämligen Alla hjärtans dag! Som dessutom är vår första Alla hjärtans dag utomlands. Glöm för guds skull inte bort att uppskatta lite extra, oavsett om det betyder att göra en vän, släkting eller partner lite extra glad på kärlekens dag.