Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lördagspromenad i huvudstaden

Lördagen är här och tyvärr hänger molnen tunga över vår lilla ö. Men vi surar inte för det! Snart ska vi packa våra gymväskor och promenera till vårt gym i St. Julians, som ligger i hotellet Le Méridien. Kan hända att vi även unnar oss en timme i deras härliga spa som man får tillgång till om man är medlem.

Senare i eftermiddag ska vi utforska en del av Valletta som vi ännu inte spanat in, nämligen Valletta Waterfront som ligger intill Grand Harbour. Här sägs det att man ska hitta en mängd restauranger, barer och en och annan butik. Jag vill helst dit för att ta en titt på den vackra maltesiska arkitekturen och knäppa lite foton. Därefter ska vi faktiskt äta middag på min favoritrestaurang i världen, Palazzo Preca! Oj. så jag har längtat efter deras underbara skaldjur. Ett väldigt ingående blogginlägg om kvällens middag kommer i veckan men tills dess så tänkte jag dela med mig av lite bilder på Vallettas, enligt mig, allra vackraste kvarter.

Detta kvarter har utsikt över de tre städerna Vittoriosa, Senglea och Cospicua som ligger på Vallettas västra sida, åt samma håll som Grand Harbour. Jag är fullstäldigt förälskad i byggnadens kaxigt röda detaljer och den matchande brittiska telefonkiosken nedanför. Här kan man helt enkelt inte låta sin kamera vara. Under högsäsongen kan man sitta nere på bron (till vänster om telefonkiosken) och ta ett litet glas vin eller en matbit i lugn och ro.