Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Palazzo Preca – vår bästa restaurang

Efter någon timmes shopping i Valletta i lördags promenerade vi till vår numera stammisrestaurang Palazzo Preca som ligger på en liten tyst tvärgata. Med sina blygsamma skyltar kan restaurangen vara lätt att missa men när man väl varit där en gång minns man vart den ligger i fortsättningen, trots att Vallettas gator ibland kan liknas vid svarta kosmiska hål. Allt ser nästan likadant ut och ibland känns det nästan som butikerna och barerna har bytt plats. Men det är ju lite charmen med denna underbara stad ändå.

Hur som helst, vi trillar in på restaurangen och blir glatt välkomnade. Vi hade inte bokat något bord men som tur är fanns det ett bord kvar, då resten var helt fullbokat. Då var vi ändå där klockan 18.30, strax efter att restaurangen öppnat för kvällen. Så var i tid så ni inte missar en otrolig måltid!

   

Vi får bordet närmast dörren. Menyn behöver vi inte titta länge i eftersom vi redan vet vad som ska ätas. Vi beställer in Palazzo Precas klassiska skaldjursplatå att dela på och även en skaldjursrisotto vid sidan om, då Marcello har en ganska stor aptit. Efter att vi beställt blir vi bjudna på en lite förrätt, en grönsaksröra med bläckfisk, och nybakat bröd som kommer direkt ifrån ugnen. Ja, detta bröd serveras rykade varmt, vilket är väldigt uppskattat. Dessutom serveras inget vanligt, tråkigt smör, utan här bjuds det på vitlökssmör. Jag skulle faktiskt kunna gå hit bara för att äta bröd med smör.

På Palazzo Preca behöver man knappast sitta hungring med andra ord. Service är helt enkelt något de är väldigt bra på. Efter lite gott samtal och en mängd brödsmulor spridda över bordet kommer världens skajdjursplatå in, följt av en magisk, krämig skaldjursrisotto.

Blåmusslor, pilgrimsmusslor, jätteräkor och perfekt friterade calamari (min favorit), badande i en himmelsk sås med vitlök och tomat. Enkelt, men helt rätt. Denna skaldjursplatå finns även som en miniversion som är perfekt som en förrätt. Ett tips är att beställa in lite olika förrätter att dela på. På så sätt får man smaka på mer av det goda! Palazzo Preca är helt enkelt stället för dig som älskar italiensk mat och fantastiska skaldjur.

Och just det, denna middag kostade 400 kr. För allting. Fullständigt rimligt!