Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att jobba tillsammans med sin partner

Av Posted on Inga taggar 0

Det här är något vi skapar tillsammans, han och jag.

En av de allra vanligaste frågorna jag får när det gäller mitt jobb (efter frågan ”men hur tjänar ni pengar?”) är – hur är det att jobba så nära inpå sin partner? Blir ni inte tokiga på varandra?

Jo, det blir vi verkligen. Men bara någon gång då och då. Oftast är det faktiskt inga större problem. Jag skulle säga att det är mer roligt och spännande, än jobbigt och irriterande.

Man kan väl säga att vi har tur, för jag kan absolut föreställa mig att andra par skulle vara nära att slå ihjäl varandra om de jobbade umgicks dagarna i ända.

En fantastisk möjlighet

Om det är någon där ute som funderar på att starta något tillsammans med sin partner så uppmuntrar jag verkligen detta. Dels får man skapa något ihop och dels får man ses mycket samtidigt som man kan bestämma sina dagar tillsammans.

Extra bra är det ju med tanke på att man alltid kan resa iväg tillsammans (om man nu har möjlighet att arbeta via sin dator såklart). Och att upptäcka världen med sin partner vill väl de flesta?

Mina bästa tips för att hålla sams

Dock finns det en del saker att tänka på som jag har lärt mig efter dessa snart två år.

  1. Försök att anpassa dagen så att ni inte ses HELA dagen. Jobba på olika ställen då och då. Sitt i olika rum. Ja, gör vad som helst för att bara inte se varandra HELA tiden.
  2. Om ni båda tränar – se till att träna olika tider på dygnet. På så sätt får ni en timme var ifred.
  3. Försök att skilja på fritid och jobbtid så gott det går. Sätt en tid då arbetsdagen börjar, en tid för lunch och en för när ni ska sluta jobba.
  4. SLUTA JOBBA. Ja, detta är nog mitt allra viktigaste tips, se till att sluta jobba vid en bestämd tid och häng med varandra istället. När man arbetar med ett eget projekt är det lätt att sitta och jobba i huvudet när man egentligen borde njuta av sin partners sällskap. Så, SLUTA JOBBA.

Jobba tillsammans utomlands?

Eftersom jag och Marcello reser mycket så behöver vi ofta vara experter på att hitta på saker utan varandra, eftersom man helt enkelt behöver lite egen tid. Medan jag sitter och jobbar på hotellrummet kanske kan går ner till lobbyn. När jag ligger och tar det ledigt på stranden, sitter han och jobbar på cafeét intill.

Det handlar helt enkelt om att skapa en balans och detta är inte alltid enkelt och SÄRSKILT INTE utomlands eftersom frestelserna är så mycket större där. Solen, stranden, utflykter och så vidare.

När vi var i Bali till exempel, var det väldigt svårt att jobba eftersom det fanns så otroligt många saker att se och göra där (inlägg om Bali kommer upp lite senare). Det var svårt att bara sitta på hotellet och jobba i flera dagar. Det handlar helt enkelt och tålamod och disciplin. Här kommer ytterligare några tips för arbete i utlandet:

  • Självklart gäller samma tips här som om ni skulle arbeta på hemmaplan, det vill säga tips som i ovanstående stycke.
  • Om ni stannar på ett och samma ställe under hela resan, se till att hitta ett ”jobbställe” som till exempel ett café med bra wi-fi. Gör det till en rutin att arbeta därifrån.
  • Planera veckan. Om ni vill göra någon utflykt eller bara ta det lugnt på stranden – se till att välja ut en specifik dag för detta. Jobba hårt fram till dess och var ledig med gott samvete.
  • Och snälla, om ni ska ut och resa – glöm inte reseförsäkringen (som du faktiskt kan teckna via oss på Econello.com). Om ni startar eget har ni definitivt inte råd med en sjukhusräkning på 50 000 kr.