Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dagens reflektera & inspirera

Jag vill vara där de är nu. Nu, idag.

Detta är något som jag försöker tänka på ofta, som tyvärr inte alltid är helt självklart.

Det är så klart hundra procent ologiskt att jämföra din nuvarande situation med någon annans, som har mer erfarenhet och kunskap än vad du har just nu. Som du säkert förstår så gäller detta främst i karriärrelaterade situationer (men det kan såklart även handla om prestationer. Yoga är ett bra exempel).

I min bransch finns det många konkurrenter och det är ofta man sitter och jämför sig med andra. Det är lätt att bli frustrerad och omotiverad för ”de har kommit så mycket längre än mig”. Hur ska jag konkurrera med någon som har 130 000 i Ahrefs-ranking! DET ÄR JU OMÖJLIGT.

Men det är det såklart inte. De konkurrenter jag talar om i detta exempel har varit med i flera år och startade sina hemsidor lång innan vi startade vår. Det är inte konstigt att de ligger högre upp! Och de förtjänar det! Det är riktigt bra hemsidor! Så varför blir man så frustrerad?

För att man ibland inte kan acceptera att saker tar tid. Jag vill vara där de är nu. Nu, idag. Men det går ju naturligtvis inte och det är väldigt irriterande. Det kommer att ta tid och det kommer vara tufft.

Men jobbar man vidare och använder sina konkurrenter som inspiration istället för att vara avundsjuk och frustrerad, så kommer man nå kapitel 20. Kanske till och med kapitel 30!

En sak är ju i alla fall säker och det är att om man inte fortsätter kämpa så kommer man aldrig ta sig vidare till ett nytt kapitel.